Νεκρές δύο θαλάσσιες χελώνες και ένα δελφίνι στον όρμο Βατίκων

Μετά την ενήλικη αρσενική χελώνα που εκβράστηκε πρόσφατα στην Πούντα και μια ακόμη νεκρή χελώνα που βρέθηκε το Σάββατο 21 Μαΐου δίπλα από την προβλήτα του πορθμείου, χθες εντοπίστηκε στην πλαζ της Νεάπολης και ένα νεκρό δελφίνι. Τα περιστατικά είναι πολλά το τελευταίο διάστημα και θα πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές σε τι οφείλονται τόσοι θάνατοι στον όρμο των Βατίκων.

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή παρακαλεί τους πολίτες σε περίπτωση nekro delfiniεντοπισμού νεκρής, τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας ή δελφινιού, να επικοινωνούν άμεσα μαζί του στα τηλέφωνα 6977887292, 6948525841, 27340 29039 ή με το λιμεναρχείο της περιοχής, προκειμένου να γίνει καταγραφή του ζώου. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι πιθανό η χελώνα να φαίνεται νεκρή αλλά απλώς να βρίσκεται σε λήθαργο.

Η καταγραφή με στόχο τη λήψη πληροφοριών και λύσεων για τη θαλάσσια χελώνα πριν την αναπαραγωγική περίοδο είναι πολύ σημαντική και αποστέλλεται στο Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας “Αρχέλων”. Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή, Άρης Μέμιτσας, κάθε πληροφορία μπορεί να φανεί πολύτιμη για το απειλούμενο αυτό θαλάσσιο είδος.

Αυτή την περίοδο οι θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν από τις μεταναστεύσεις τους, για να ζευγαρώσουν. Έπειτα οι θηλυκές θα δημιουργήσουν τις φωλιές τους στις παραλίες. Η Τουλίπα Γουλιμή με ομάδες εθελοντών για τους επόμενους δύο μήνες οργανώνει περιπάτους για τον εντοπισμό και την προστασία των φωλιών.