Νεοκλής Κρητικός: Αυτή η εικόνα δε μας τιμά!

Ο κυβερνητικός βουλευτής Νεοκλής Κρητικός προέβη σε ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το ζήτημα της αποκατάστασης του παλαιού δικαστικού μεγάρου Σπάρτης.

Η ερώτηση του κ. Κρητικού προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Στις αρχές Ιουνίου, ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα επετεύχθη στην υπόθεση της αποκατάστασης του παλιού δικαστηρίου Σπάρτης, μία υπόθεση που ενώνει και συστρατεύει όλες τις δυνάμεις της Λακωνίας. Πρόκειται για την έγκριση της Τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου Σπάρτης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ στις 28/2/2020, μία διαδικασία που είχε ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ), όταν στο τέλος του 2019 ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του για την έκδοση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος. Η καθυστέρηση οφειλόταν στον ορισμό των μελών του ΚΕΣΥΠΟΘΑ με το νέο έτος, αλλά ευτυχώς οι προσπάθειές μας οδήγησαν στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη, από άποψη χρόνου, εξέταση του θέματος.

Όπως είπαμε, όμως, αυτό ήταν ένα μικρό βήμα. Τώρα θα πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την άμεση εξέταση του θέματος από το Υπουργείο Παιδείας αφού η απαραίτητη τροποποίηση της μελέτης αποκατάστασης του παλαιού δικαστικού μεγάρου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Μία μελέτη που θα επιτρέψει την έκδοση οικοδομικής άδειας για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά το θέμα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. υπουργέ:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η τροποποίηση της ήδη εγκεκριμένης μελέτης αποκατάστασης του παλαιού δικαστικού μεγάρου Σπάρτης;

2. Πότε θα αποσταλεί ο φάκελος στην Πολεοδομία της Σπάρτης;

3. Υπάρχει η απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου;”