Νεοκλής Κρητικός: “Μέχρι την Πέμπτη όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν λάβει τα έγγραφα παραμονής”

φωτό αρχείου

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός δήλωσε σχετικά με τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Σπάρτη ότι μέχρι την Πέμπτη όλοι οι μετανάστες/αιτούντες άσυλο θα έχουν τα έγγραφα της άδειας παραμονής τους (ADET) με τα οποία πλέον, σύμφωνα με τον βουλευτή, θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Helios”.

Όπως υποστήριξε ακόμη “για την κτήση των διαβατηρίων τους το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» για τη διευθέτηση και αυτών των εκκρεμοτήτων με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την παραλαβή των διαβατηρίων οι δικαιούχοι ασύλου θα μπορούν πλέον να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπου κατά κύριο λόγο είναι ο προορισμός τους”.

Υπενθυμίζεται πως οι άνθρωποι που έως την περασμένη Κυριακή 28/2 φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της Σπάρτης τη Δευτέρα βρέθηκαν στο δρόμο, καθώς έληξε η σύμβαση για τη χρήση του χώρου. Βραχυπρόθεσμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα έδωσε ο δήμος Σπάρτης που θα καλύψει την παραμονή στο ξενοδοχείο για δυο-τρεις ημέρες. Όσον αφορά στις επισιτιστικές ανάγκες των φιλοξενούμενων καλύπτονται από εθελοντικές δράσεις ιδιωτών.