Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: “Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”

neolaia SYRIZA

neolaia SYRIZA

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί σε συστράτευση του λαού στο πλευρό της κυβέρνησης με μαζικές διαδηλώσεις στήριξης:

“Αυτές τις μέρες γράφεται ιστορία. Ακούγεται ξανά, αυτή τη φορά στην Ευρώπη, ο θόρυβος της αξιοπρέπειας και της περηφάνειας των λαών. Ένας θόρυβος, για χρόνια υπόκωφος, που πλέον ακούγεται σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε μέχρι πρότινος αδιαπέραστο ευρωπαϊκό θεσμό. Εκεί που για χρόνια κυριαρχούσαν οι λογιστικές και μακροοικονομικές μελέτες, τα πλεονάσματα και τα επιτόκια, για πρώτη φορά εισβάλλουν οι φωνές των λαών της Ευρώπης, οι ανάγκες και απαιτήσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Πέντε χρόνια πριν, δεν μπορούσε κανείς μας να πιστέψει ότι θα είχαμε μια κυβέρνηση που για πρώτη φορά θα διαπραγματευόταν υπέρ των συμφερόντων του λαού. Που να βάζει πάνω από τις επιταγές της ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ και των εθνικών και διεθνών ολιγαρχών του πλούτου τις ανάγκες των πολλών, του κόσμου που υπέφερε άδικα τόσα χρόνια, τους 1,5 εκατομμύριο άνεργους, τα 2,5 εκατομμύρια φτωχών, τους 300.000 νέους και νέες που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό˙ τα όνειρα και τις επιθυμίες των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στις επιταγές του τυφλού κέρδους και του ακραίου ανταγωνισμού.

Στις 25/1 η ελληνική κοινωνία έβαλε πάτο στο βαρέλι. Μετά από πέντε υποτίμησης της ζωής μας, γιγάντωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και του πλούτου που συσσωρευόταν στα χέρια των λίγων, συρρίκνωσης της δημοκρατίας και κατάργησης των δικαιωμάτων, ήρθε η ώρα να τα πάρουμε όλα πίσω. Και να απαιτήσουμε ακόμα περισσότερα.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε δεν είναι μια από τα ίδια. Είναι βγαλμένη από τα σπλάχνα αυτού του λαού και υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Το απέδειξε με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και θα δοκιμάζεται καθημερινά μέσα από τη σύγκρουση με τα εγχώρια και τα ξένα συμφέροντα.

Απέναντι στη διαπραγμάτευση, το μοναδικό της, αλλά πανίσχυρο όπλο είναι η στήριξη του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών, μέσα από μαζικές διαδηλώσεις στήριξης”.