Νομική προσφυγή από τους βιοκαλλιεργητές

viologiki kalliergeia

viologiki kalliergeia

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας συνεδρίασαν με θέμα τον καθορισμό του νομικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί για α) τη διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης για τα έτη 2012, 2013, 2014 όλων των βιοκαλλιεργητών και β) τη διεκδίκηση της ενίσχυσης για τους βιοκαλλιεργητές ελαιοδέντρων, βάσει της κοινοτικής οδηγίας 1698/2005 που διέπει το πρόγραμμα, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας (ποσό 90 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως).

Η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών έκανε αποδεκτή την εισήγηση της νομικής συμβούλου της. Προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος παραγωγός στη διαδικασία, θα πρέπει ο ίδιος ατομικά να αποφασίσει τη συμμετοχή του, ενώ τα έξοδα θα επιμεριστούν αναλογικά. Ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής στη διαδικασία διεκδίκησης έως σήμερα κρίνεται ικανοποιητικός, με την προθεσμία να λήγει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Επισημαίνεται ότι τα οποιαδήποτε οφέλη των διεκδικήσεων θα αφορούν αποκλειστικά στους συμμετέχοντες στη διαδικασία, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν βιοκαλλιεργητές όχι μόνο του νομού μας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6936363268.

Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη αποσκοπεί να βάλει τέλος στην αυθαίρετη και ενάντια στην ελληνική και κοινοτική νομοθεσία πρακτική των εκάστοτε διοικούντων το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις υπηρεσίες του. Οι ενισχύσεις που δίνονται είναι 100% ευρωπαϊκές και οφείλουν να αποδίδονται στους δικαιούχους στο ακέραιο και στην ώρα τους. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και ήρθε η ώρα της δικαίωσης”, διαμηνύει η Ένωση.