“Ντροπή και Αίσχος”

nekrotafeio

nekrotafeio

“Ντροπή και Αίσχος” (σ.σ. και υποκρισία) τιτλοφορείται άρθρο του Δημήτρη Τερζή που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει πιο κατάλληλο τίτλο για να περιγράψει την κατάσταση.

Η “ονειρεμένη πολιτεία” στην οποία ζούμε (που μόνο ως εφιάλτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί), αφού αποτίμησε τη ζωή του νεκρού 19χρονου φαντάρου Φ. Ανδρικόπουλου -πρόκειται για έναν από τους τρεις στρατιώτες που πριν από έναν μήνα έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία με έκρηξη όλμου στο Βόλο- σε 13.000 ευρώ (τα “ψίχουλα” της αποζημίωσης), παρακράτησε 3.000 ευρώ ως φόρο! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΗ αφαίρεσε από την οικογένειά του το μειωμένο τιμολόγιο, γιατί, μετά τον θάνατο ενός από τα τέσσερα παιδιά της, δεν είναι πλέον… πολύτεκνη!

Με επιστολή που έστειλε προς τα ΜΜΕ της Πάτρας, η αδελφή του 19χρονου καταγγέλλει:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο. Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο, γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα. Οταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός, τα 13.000, τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό. Ντροπή, αίσχος. Οταν χάνονται τέτοια παιδιά ήρωες, όπως αποκάλεσαν το παιδί μας, και το κράτος κοιτάει από πού να μαζέψει χρήματα… ντροπήηη!!! Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε, όταν χάνονται τα παιδιά μας».

Τελικά εμείς ως λαός αρμενίζουμε  στραβά, δεν φταίει ο γιαλός… Αυτό, για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά από κάλπη.