Νυκτερινή πορεία του ΕΟΣ στα βήματα των σπαρταθλητών

EOS - koryfi vounou 1

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, συμβάλλοντας ενεργά εδώ και χρόνια στη διοργάνωση του “Σπάρταθλον”, σηματοδοτεί και στελεχώνει με εθελοντές του τη διαδρομή ανόδου και το σταθμό Κορυφής Βουνού, στο πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής του αγώνα, πάνω από τη σήραγγα του Αρτεμισίου.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΣ σε συνεργασία με το δήμο Σπάρτης δίνει μια ευκαιρία στους σπαρτιάτες –και ιδιαίτερα στους νέους– να γνωρίσουν το δύσβατο αυτό τμήμα της διαδρομής, και μάλιστα σε «πραγματικές», νυκτερινές συνθήκες, και να νιώσουν τις δυσκολίες αλλά και τα συναισθήματα που βιώνουν στη μοναχική τους πορεία οι σπαρταθλητές.

Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορείο του δήμου στις 5 το απόγευμα από τη στάση μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, για τη βόρεια είσοδο της σήραγγας του Αρτεμισίου, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η ανάβαση. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 3.00′ – 3.30′ ώρες (με τις στάσεις), με ενδιάμεσο σταθμό στο εντυπωσιακό πέρασμα της αρχαίας «Κλίμακας» και κατάληξη στο χωριό Σάγκας, στα νότια του βουνού. Επιστροφή στη Σπάρτη, περίπου τα μεσάνυχτα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η καλή φυσική κατάσταση, οπωσδήποτε φακός (κατά προτίμηση κεφαλής και με εφεδρικές μπαταρίες), μικρό σακίδιο, νερό και πρόχειρη τροφή (παστέλι, σοκολάτα, σταφίδες κ.ά.), αντιανεμικό, μακρύ παντελόνι ή φόρμα, κατάλληλα παπούτσια, δεύτερη μπλούζα. Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής στα τηλέφωνα 6932902284 , 6974098419 και 27310 22574.