Νυχτερινή άσκηση ετοιμότητας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Δήμου Ευρώτα (βίντεο)

vradini askisi pyrosveston (2)

Απολύτως επιτυχημένη ήταν η πρώτη νυχτερινή άσκηση ετοιμότητας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Ευρώτα, που διεξήχθη στις 27/6 στη Σκάλα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου “Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής”.

Το σενάριο προέβλεπε κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών, με εκρήξεις φιαλών υγραερίου, απεγκλωβισμό μη τραυματισμένων κατοίκων του κτιρίου από την κεντρική έξοδο, εν συνεχεία καταστροφή της εξόδου και διάσωση τραυματία από εναέρια δίοδο που κατασκευάστηκε με διασωστικά σχοινιά. Ο βαθμός επικινδυνότητας της άσκησης χαρακτηρίζεται ως υψηλός.

“Η άριστη κατάρτιση, η πειθαρχία κατά την εκπαίδευση αλλά και την εκτέλεση, καθώς επίσης και το ισχυρό πυροσβεστικό εθελοντικό πνεύμα που χαρακτήριζε όλους τους συμμετέχοντες, ήταν η εγγύηση για αυτό το αποτέλεσμα”, σημειώνει ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου πυραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο οποίος ευχαριστεί τη διοίκηση της Υπηρεσίας του στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια για την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη, υποσχόμενος αυξημένη ετοιμότητα, υπηρεσιακή ευθύνη και διαρκή εκπαίδευση από πλευράς ΠΥ Γυθείου, για την αντιμετώπιση κάθε απειλής της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της περιοχής ευθύνης της. Ο πύραρχος απευθύνει επίσης ευχαριστίες προς το δήμο Ευρώτα “για την καθολική συμπαράσταση στο δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο των εθελοντών πυροσβεστών αυτού του τόπου”.