Ξένοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται τη Λακωνία

vraxos Monemvasias

vraxos Monemvasias

Στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, η Περιφέρεια υποδέχεται και φιλοξενεί στη Λακωνία εκπροσώπους τύπου από την Αυστρία και τη Ρωσία.

Οι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τη Σπάρτη, το Μυστρά, τη Μονεμβασιά, τη Μάνη, τα Βάτικα και την Ελαφόνησο. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η επίσκεψη της γνωστής αυστριακής δημοσιογράφου Silvia Matras στο νομό μας. Η δημοσιογράφος συναντήθηκε στο κάστρο της Μονεμβάσιας με την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού κ. Ματούλα Μπελεγρή και με τον πρόεδρο των επαγγελματιών Μονεμβασίας κ. Πάνο Γράφο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λακωνία και σε άριστη συνεργασία με το δήμο Μονεμβασίας και την επιτροπή Τουρισμού, η κ. Matras είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, μέσα από την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της Περιφέρειας για την προβολή της ιστορίας, της κουλτούρας και πρόσφατα της γαστρονομίας του τόπου.

Επισφραγίζοντας τη φιλοξενία, η κ. Μπελεγρή προσέφερε στη δημοσιογράφο αντίγραφο από το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Ευρώπης και τοπικά γλυκίσματα.