Ξανά στο προσκήνιο το 6ο Δημοτικό Σπάρτης

Valiotis Vaggelis

Valiotis Vaggelis

Το χρονίζον ζήτημα της υλοποίησης του 6ου δημοτικού σχολείου αλλά και του 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης απασχόλησε μεταξύ άλλων το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος κ. Βαλιώτης, εισηγητής του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση, υπενθύμισε την από 23/7/2014 ομόφωνη απόφαση του Σώματος περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση των δύο σχολείων. Όπως είπε, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της μελέτης ύψους 469.000 ευρώ μέσω των ΚΑΠ (Κοινών Αυτοτελών Πόρων) της Περιφέρειας.

Κοινό τόπο όλων των επικεφαλής των παρατάξεων αποτέλεσε η ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η μελέτη, να υπάρξει πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος (το οποίο χθες αποφασίστηκε να τροποποιηθεί) και να εκπληρωθεί το από το 1987 χρονολογούμενο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ώστε να αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.

Για να εξηγήσει περαιτέρω το ζήτημα της υλοποίησης, στο χθεσινό Mitrakos Vaggelisσυμβούλιο επρόκειτο να μιλήσει η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, η οποία ωστόσο δεν παρέστη λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Το γεγονός της απουσίας Τζανετέα στηλίτευσε ο εκπαιδευτικός κ. Ευάγγελος Μητράκος, σημειώνοντας πως η αντιπεριφερειάρχης θα έπρεπε να δώσει δημόσια μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα χειριστεί την υπόθεση. Ο ίδιος δήλωσε για λογαριασμό των κατοίκων πως υπάρχει βαθιά απογοήτευση από το γεγονός ότι το ζήτημα λιμνάζει επί τριάντα χρόνια χωρίς ουσιαστική λύση, ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για επόμενη συνεδρίαση, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί λίγο νωρίτερα και η παρέμβαση τηςTsourouni εκπροσώπου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Τσουρούνη, που έκανε λόγο για «κοροϊδία που κάποτε πρέπει να σταματήσει».

Ο κ. Βαλιώτης αρνήθηκε να γίνει απολογητής, όπως είπε, του κράτους που εφάρμοσε συγκεκριμένη πολιτική για το θέμα, και το οποίο κράτος είχε και έχει σε κάθε περίπτωση την ευθύνη για ζητήματα παιδείας. Δεσμεύτηκε πάντως πως ο δήμος θα ασκήσει πίεση για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, ενώ τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των πολιτών με την εκτίμηση πως θα λειτουργήσουν θετικά.