Ξεκίνησε η καταβολή πρόσθετων ποσών της εξισωτικής

provata

provata

Την 31η Αυγούστου τελείωσε η υποβολή των ενστάσεων των κτηνοτρόφων, ξεκίνησε από χθες και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες η καταβολή ποσών από διορθώσεις που κάνουμε μετά τις ενστάσεις. Πιστεύω ότι πριν από τα τέλη του Σεπτέμβρη θα έχουμε αποκαταστήσει ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων, ειδικά για την εξισωτική του 2013. Ήδη χιλιάδες κτηνοτρόφοι έχουν πληρωθεί με σημαντικά ποσά. Αυτή τη στιγμή, σας λέω υπεύθυνα, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κτηνοτρόφος που έλαβε εξισωτική το 2012 και που δεν έχει λάβει εξισωτική αποζημίωση το 2013 τουλάχιστον πάνω από το 40%”.

Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νικολάου Μωραΐτη.

Ο κ. Κουκουλόπουλος πρόσθεσε πως η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης θα πληρωθεί κανονικά μέσα στον Οκτώβριο και η αποπληρωμή θα γίνει το Δεκέμβρη, ενώ σημείωσε πως θα ακολουθήσει η πληρωμή των βιολογικών προγραμμάτων για την κτηνοτροφία.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε επίσης ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι να πληρωθεί το Δεκέμβριο η εξισωτική αποζημίωση του 2014, αναφέροντας συμπληρωματικά πως “στόχος είναι φέτος η εξισωτική αποζημίωση να ανέλθει ως συνολική πληρωμή για τα έτη 2013 και 2014 στο διπλάσιο ποσό του 2012, δηλαδή συνολικά σε 260 εκατ. ευρώ. Ο κάθε κτηνοτρόφος να πάρει τελικά τα διπλάσια ποσά που πήρε πέρυσι για την εξισωτική”.