Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ευρώτα

Koinoniko Pantopoleio Dimou Eyrota

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ευρώτα, το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε, στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Μέσα από μια οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης επιδιώκει να συμβάλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί με βάση τα παραπάνω αιτήματα και ανάγκες τον πληθυσμό του δήμου Ευρώτα, καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ, προτρέποντας να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού.

“Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει στόχο να καλύψει πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του δήμου μας που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν, ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής συνθήκη επανένταξής τους στην τοπική κοινωνία και να συγκρατήσει τους στοιχειώδεις όρους διαβίωσης”, σημειώνει σχετικά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης.

Για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν αίτηση στα γραφεία του δήμου Ευρώτα.