Ξεκινά η εφαρμογή για τις 100 δόσεις

xrei

xrei

Σε ηλεκτρονική εφαρμογή τίθεται την Παρασκευή 17/4 η ρύθμιση που αναμένεται να ανακουφίσει από τους υπέρογκους τόκους, προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που χρωστούν στο δημόσιο.

Η ρύθμιση κινείται σε πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο τόσο ως προς τον αριθμό των δόσεων (που ανέρχονται σε έως και 100 χωρίς προϋποθέσεις) όσο και ως προς το ελάχιστο ποσό καταβολής (20 ευρώ).

Οι οφειλέτες, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να καταβάλουν ως προκαταβολή ποσό της επιλογής τους, μεγαλύτερο των 200 ευρώ, προκειμένου να έχουν ισόποση μείωση από το κεφάλαιο, τις προσαυξήσεις και τους τόκους του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν. Προκειμένου να ισχύσει αυτή η μερική διαγραφή, θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά οι δέκα πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες, εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται η 27η Απριλίου 2015 σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης με ποσό προκαταβολής ή η 26η Μαΐου έαν η ρύθμιση περιλαμβάνει μόνο δόσεις.