Ξεκινά η ανάπλαση της Λεωνίδου

Το πρωί της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Λεωνίδου η εγκατάσταση του εργολάβου για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση οδού Λεωνίδου». Σκοπός, η πλήρης ανακατασκευή του δρόμου από τη διασταύρωσή του με την οδό Όθωνος – Αμαλίας μέχρι το βόρειο άκρο του στην οδό Αλκμάνος. Το μήκος της παρέμβασης είναι σχεδόν 1 χλμ.

Για το ιστορικό και την περιγραφή του έργου προέβησαν σε δηλώσεις ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο ανάδοχος του έργου κ. Καραβέλας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραχάλιος και ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Απόστολος Σκρεπέτης.

Η μελέτη του έργου, προϋπολογισμού 2.229.850 ευρώ, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 27/6/2012. Τρεις μήνες αργότερα, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και στις 6/3/2013 προεγκρίθηκε η δημοπράτησή του. Στις 16/4/2013 διενεργήθηκε η δημοπρασία, η οποία επαναλήφθηκε στις 9/7/2013. Στις 27/8/2013 η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε τα πρακτικά του διαγωνισμού, από τον οποίο μειοδότης προέκυψε η εταιρία «Σπύρος Καραβέλας ΑΤΕ», με έκπτωση 43,08 %.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 1.269.234,55 ευρώ (με ΦΠΑ).

Στο έργο προβλέπεται να γίνει πλήρης αποξήλωση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων σε όλο τους το πλάτος. Θα ακολουθήσει πλήρης ανακατασκευή βάσης και υπόβασης, ικανών να αντέξουν φορτία βαρέων οχημάτων. Η οδός θα έχει ένα ασφαλτοστρωμένο ρεύμα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μέγιστου πλάτους 3,70 μ. Τα δύο ρεύματα θα διαχωρίζονται από νησίδα ελάχιστου πλάτους 60 εκατοστών.

 

Anaplasi1Anaplasi2Anaplasi3