Ξεκινά τη λειτουργία του το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης Μάνης

Με σύνθημα την αγάπη για τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21/12 η φιλανθρωπική εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς Μάνης, με σκοπό την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο στις Αιγιές Γυθείου προλόγισε ο υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρ. π. Σταύρος Βλαστέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του Ταμείου, ενημέρωσε για τους απολογισμούς των τελευταίων ετών, αλλά και για τη νέα πρωτοβουλία της Μητροπόλεως, την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με εόρτιους βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από το βυζαντινό μουσικό σχήμα “Μελωδοί”, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Ταμπρατζή και το Μουσικού Εργαστήρι Γυθείου υπό τη διεύθυνση της κ. Χρύσας Μάνδρου – Φιλιππάκου.

Ο σεβ. μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος Γ’ έκλεισε την εκδήλωση μιλώντας για την μεγάλη αρετή της αγάπης. Είπε ότι “ο Χριστός έφερε την αγάπη στον κόσμο, που δεν υπήρχε προηγουμένως. Είναι η Αγάπη ο Χριστός”, τόνισε με έμφαση. Ο σεβασμιώτατος μίλησε και για τους αφανείς ανθρώπους της αγάπης, που όπως είπε “τους ξέρει μόνο ο θεός”. Τελείωσε τον χαιρετισμό του με τα ακόλουθα λόγια “Αγαπητοί μου απόψε με τα εγκαίνια, για πρώτη φορά, του κοινωνικού παντοπωλείου της ιεράς μητροπόλεώς μας φανερώνεται και εδώ η αγάπη. Γιορτάζει η αγάπη! Έχει βάλει τα γιορτινά της και αυτά είναι όλα αυτά τα δέματα αγάπης. Και η αγάπη είναι ένας ατελείωτος δρόμος. Αρχή της η φάτνη της Βηθλεέμ και δεν έχει τέλος. Η αγάπη από τότε, από το σπήλαιο της Βηθλεέμ πορεύεται, διαρκώς πορεύεται. Σε μονοπάτια, σε δρόμους, σε λεωφόρους της ανθρωπότητος. Φθάνει και σε μας. Κάμνει ένα σταθμό εδώ στο άκρο της Πελοποννήσου, στη Μάνη, εδώ στην γωνιά μας, στη «γωνιά αγάπης» της μητρόπολής μας. Αυτή θα είναι και η ονομασία του κοινωνικού παντοπωλείου μας, «Γωνιά Αγάπης». Λοιπόν, η γωνιά αυτή της αγάπης είναι ένα σημείο του Θεού στη ζωή μας, μια φάτνη του Γεννηθέντος. Και μη ξεχνάμε, η ιστορία γράφεται και με την αγάπη. Ας δοξάσουμε τον Γεννηθέντα Κύριον μας Ιησού Χριστό. Αγαπητά μου παιδιά, αδελφοί μου χριστιανοί: Δώστε αγάπη και πάρτε αγάπη”.

πηγή: www.im-manis.gr