Ξεκινά τον Σεπτέμβριο το φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη”

Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Λεωνίδας» συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη” σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και του νομού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Το φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη» του 2017 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και ενισχύεται από τη συνεργασία του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές, που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον συλλογικούς φορείς της Σπάρτης. “Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια της ιστορικής Σπάρτης να ξαναβρεί τη θέση της στον «χάρτη» της πολιτισμικής ανέλιξης και της τουριστικής ανάπτυξης” εξηγούν οι διοργανωτές, που δηλώνουν αποφασισμένοι κι έτοιμοι να δρομολογήσουν δράσεις και ενέργειες, δυναμικές και πρωτότυπες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με θεσμούς και φορείς που αντιλαμβάνονται το όραμα της παγκόσμιας Σπάρτης. “Όλοι έχουν μια θέση σ’ αυτή την αποστολή” συμπληρώνουν.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20.00′ από τον κ. Ευστάθιο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.