Ξεκινούν οι προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Σπάρτης

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Σπάρτης “Ρόδον” αρχίζουν και πάλι αυτή την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου και θα γίνονται κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 20.45′, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου και Χαμαρέτου). Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε για όλη την κινηματογραφική σεζόν (Νοέμβριος-Μάιος) περιλαμβάνει κάθε μήνα ένα συνδυασμό ταινιών που προβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στους κινηματογράφους, και τα δικαιώματα των οποίων αγοράζει η Λέσχη από τις αντίστοιχες εταιρείες διανομής, καθώς και ταινιών που της έχουν παραχωρηθεί από φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Θερβάντες κ.ά. Δε θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν και οι ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας. Τέλος, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δυο ταινίες παρουσία των δημιουργών τους (τον λάκωνα σκηνοθέτη Χάρη Ραφτογιάννη και τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Χαραμή η ταινία του οποίου απέσπασε τον Χρυσό Διόνυσο – και ακόμα πέντε βραβεία, στο 41ο Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας), με τους οποίους θα γίνει συζήτηση μετά την προβολή.

Για την αντιμετώπιση των εξόδων της Λέσχης, καθιερώνεται μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ και ετήσια, για όλες τις προβολές ως το Μάιο, 30 ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές “με την πίστη ότι η πόλη χρειάζεται ένα παράθυρο στον κόσμο και με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των μελών και θεατών, σας περιμένουμε για να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο της έβδομης τέχνης”.

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής: