Ξεκινούν στο Γεωργίτσι τα Υακίνθεια

Αυλαία σηκώνουν το Σάββατο τα Υακίνθεια 2018, που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο Σπαντίδου στο Γεωργίτσι.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 23/6 και ώρα 19.00′, και περιλαμβάνει ομιλία του φιλόσοφου Απόστολου Πιερρή, διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πάτρας, που θα αναπτύξει το θέμα “Λυκούργος, Αλκμάν και Κλεομένης. Η αρχή, η ακμή και ο αγώνας ανανέωσης στην παρακμή της Σπάρτης”.

Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης. “Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…” ο τίτλος και πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στους μεγαλύτερους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου, με την καταπληκτική φωνή της Ηλέκτρας Βλαχονικολού (πιάνο – φωνή) και τους Γιάννη Κονιδιτσιώτη στην κιθάρα και Άννα Γιαννακοπούλου στο βιολί.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους με πλούσια εδέσματα από τους κατοίκους της περιοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στους χορηγούς επικοινωνίας συγκαταλέγεται και το laconialive.gr.


Το αμφιθέατρο Σπαντίδου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από το Γεωργίτσι, με κατεύθυνση προς τον παλιό χωματόδρομο προς Πελλάνα (αφού πρώτα προσπεράσετε το γήπεδο του Γεωργιτσίου). Η καλύτερη πρόσβαση στο αμφιθέατρο είναι από τη νέα εθνική οδό Σπάρτης – Λεύκτρου. Στον πρώτο κόμβο που θα συναντήσετε θα στρίψετε προς Πελλάνα. Στη συνέχεια θα συνεχίσετε την πορεία σας προς τα χωριά Πελλάνα, Περιβόλια, Αλευρού και αφού προσπεράσετε και το μνημείο με το αεροπλάνο (μετά το Γεωργίτσι), στα 200 μέτρα θα στρίψετε δεξιά προς το γήπεδο, όπου θα υπάρχουν πινακίδες και σημάνσεις.