Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 1η “Peloponnisos Expo”

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και 260 εκθέτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη έκθεση της Πελοποννήσου, που έριξε αυλαία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Φορείς, τιμώμενα πρόσωπα, επίσημοι προσκεκλημένοι αγκάλιασαν και στήριξαν την έκθεση, με την ευχή αυτή να γίνει θεσμός.

Η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, η γαστρονομία και η ψυχαγωγία συνέθεσαν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η μεγάλη γιορτή της Πελοποννήσου κορυφώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με εκδηλώσεις και happenings εκθετών, που ξεκίνησαν από το πρωί: ενημερωτική ημερίδα για το συναισθηματικό marketing, πάρτι ομορφιάς, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, χορευτικές παντομίμες, δημιουργία πίνακα ζωγραφικής από την αρχή και φυσικά το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννησιακών Γεύσεων με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς.

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Λακωνίας κ.κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και Βασιλική Δερτιλή, με τους αντιπροέδρους των Επιμελητηρίων Αργολίδας και Μεσσηνίας κ.κ. Κωνσταντίνο Γκαργκάσουλα και Θεόδωρο Μπομπόνη, επισκέφθηκαν όλα τα περίπτερα της έκθεσης και βράβευσαν ξεχωριστά τον κάθε εκθέτη για τη συμμετοχή του.

Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της αυλαίας, με ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας.

Πολλά και πλούσια δώρα μοιράστηκαν στους επισκέπτες από τους εκθέτες τόσο στη διάρκεια της έκθεσης όσο και στην τελετή λήξης.

Στο πλαίσιο της “Πελοπόννησος Expo”, διοργανώθηκαν περίπου 400 b2b επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ είκοσι ενός εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων από την Αυστρία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία κ.ά. με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Πέραν των πολλών ελλήνων επισήμων που έδωσαν το “παρών”, την έκθεση επισκέφθηκαν και ο πρέσβης της Ιορδανίας κ. Fawwaz Al- Eitan, η διευθύντρια του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας της Κίνας κ. Zhou Ruojun και εκπρόσωποι από τις πρεσβείες της Ινδονησίας και της Βουλγαρίας, οι οποίοι είχαν και κατ’ ίδιαν συναντήσεις με τους εκθέτες, προκειμένου να συζητήσουν πιθανές επιχειρηματικές συνεργασίες με τις χώρες τους.

Ευχαριστίες

Στον απόηχο της 1ης “Πελοπόννησος Expo” oι πρόεδροι και των επτά Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν θερμά τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον χορηγό Εκπαιδευτικό Οργανισμό “Άκμων”, την “Enterprise Greece” και το δήμο Τρίπολης για τη στήριξή τους, το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, που μετέφερε τους επισκέπτες δωρεάν από και προς το κέντρο της Τρίπολης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και παράλληλα προσέφεραν οικονομικά πακέτα στους εκθέτες (συμπεριλαμβανομένου του laconialive.gr), τα ξενοδοχεία της Τρίπολης που παρείχαν εκπτώσεις στους εκθέτες, την ΕΕΔΕ για το δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε και φυσικά την ανάδοχο εταιρεία “Alfa Expo”.