Ξεσπαθώνουν οι ταξιτζήδες για τη μεταφορά μαθητών

taxi Sparti

taxi Sparti

Αποποιούνται κάθε ευθύνη για την καθυστέρηση έναρξης της μεταφοράς μαθητών, τα σωματεία ταξί της Λακωνίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ως απάντηση ουσιαστικά στη χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι μεταφορείς αναφέρουν τα ακόλουθα:

“Είναι βέβαιο ότι για τη μη έναρξη αύριο (και ελπίζουμε για ελάχιστες ημέρες ακόμη) της μεταφοράς των μαθητών σε όποια δρομολόγια προβλέπεται να πραγματοποιούνται με ταξί, ουδεμία ευθύνη φέρουν τα σωματεία, οι κοινοπραξίες, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταφορείς ιδιοκτήτες/εκμεταλλευτές των ΕΔΧ αυτ/των ταξί της Λακωνίας. Για τους ακριβείς λόγους της μη ευδοκίμησης των σχετικών διαγωνισμών και της μη έναρξης της μεταφοράς των μαθητών με ταξί, καθώς και για τους έχοντες την αποκλειστική ευθύνη, έχουμε ενημερώσει εγγράφως και εγκαίρως τους αρμόδιους (υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια Πελοποννήσου κλπ).

Λόγω της αναγκαιότητας ύπαρξης καλού κλίματος συνεργασίας που επικαλείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετική χθεσινή ανακοίνωσή της, κάτι που ασφαλώς συμμεριζόμαστε απόλυτα και εμείς, δεν θα αναφερθούμε δημόσια και αναλυτικά γι’ αυτές τις ευθύνες· θα το πράξουμε όμως τον πρέποντα χρόνο, και όχι σήμερα, τώρα, διότι αυτό που προέχει είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη της μεταφοράς των μαθητών με ταξί. Απευχόμαστε την πιθανότητα να υπάρξει κάποιος που να επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνες στους μεταφορείς ταξί για τη μη έναρξη της μεταφοράς, προκειμένου να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Οι μεταφορείς ταξί της Λακωνίας χρόνια τώρα έχουμε επιδείξει εξαιρετική ευαισθησία και ουκ ολίγες φορές την αυταπάρνησή μας στη μεταφορά των μαθητών, όταν, μέχρι και πρόπερσι, το δημόσιο μάς είχε επιβάλει μεσάζοντες στη μεταφορά -χάνοντας ουσιαστικά το ίδιο- ή μας «έκλεβε» -άκουσον άκουσον- και το ΦΠΑ 13% -τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια. Ελπίζουμε, λοιπόν, στους «δημιουργούντες προσκόμματα» και στους «κοινωνικά μη ευαίσθητους» στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση της Περιφέρειας, να μην συμπεριλάβει κάποιος Λάκωνα μεταφορέα ταξί. Ας ψάξει αλλού να βρει αυτούς που πρότειναν, εισηγήθηκαν και επέβαλαν αδιέξοδα, περιορισμούς και έχτισαν αναχώματα.

Αναμένουμε την ψήφιση σήμερα της σχετικής τροπολογίας στη βουλή, που θα δίνει το δικαίωμα στα οριζόμενα από την διάταξη όργανα της Περιφέρειας να καλέσουν τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς ταξί για την έναρξη της προβλεπόμενης διαδικασίας διαπραγμάτευσης και γνωστοποιούμε στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Λακωνίας ότι θα ανταποκριθούμε άμεσα σε κάθε κάλεσμα των αρμοδίων και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό από μέρους μας για την εξεύρεση σύντομα σύννομης λύσης στο θέμα της συμμετοχής μας στη μεταφορά των μαθητών”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και Υπολοίπου Ν. Λακωνίας, το Σωματείο Ταξί Γυθείου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων “Ο Ευρώτας”, η Ένωση Λακώνων Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ε.Λ.Ι.Α. και οι Κοινοπραξίες Ταξί Σπάρτης και Μέσα Μάνης.