“Ξεχωριστή η εθελοντική κινητικότητα από τη μελέτη του ΥΠΕΣ”

Grigorakos

Grigorakos

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι η μελέτη του υπουργείου Eσωτερικών για τη στελέχωση κάθε δήμου και τον αριθμό των υπεράριθμων υπαλλήλων -που είχε αποσταλεί στους δημάρχους της χώρας προκαλώντας αναβρασμό στην τοπική αυτοδιοίκηση- δεν έχει καμία σχέση με την εθελοντική κινητικότητα, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσε, η συζήτηση με την ΚΕΔΕ ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική, αποφασίστηκε δε από κοινού η επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία θα έχει μόνιμο και συστηματικό χαρακτήρα, μάλλον ανά εξάμηνο. Πρόσθεσε ότι η “εθελοντική κινητικότητα θα περάσει μεθαύριο στη βουλή”, διευκρινίζοντας πως “είναι κάτι ξεχωριστό από τη μελέτη, που πιστεύω ότι θα λύσει τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα αποτελέσει ένα συνεχές εργαλείο για τη βελτίωση των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε όλη τη χώρα”.

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ, ο κ. Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι “έγινε μία πρώτη καταγραφή από το υπουργείο για την κατάσταση στις δομές των δήμων. Η καταγραφή θα επικαιροποιηθεί και θα διορθωθεί”. Όπως είπε, στην επικαιροποίηση θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε δήμου και συνέπλευσε με την άποψη ότι η μελέτη “δεν έχει καμία σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητα”.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν τη σύσταση διαρκούς επιτροπής αλληλοενημέρωσης, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι.