Ξεχώρισε σε πανελλήνιο διαγωνισμό το Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου παρουσιάστηκε στη δημόσια βιβλιοθήκη Σπάρτης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα μονοπάτια των πλανητών», που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της ε’ και στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Δαφνίου. Το πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Θάλεια Λαμπρινού. Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η συντονίστρια δασκάλα κ. Ιωάννα Ροβολή με τους μαθητές της στ΄ Γιώργο Παναγιωτακάκο και Νίκο Λουμάκο.

Στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών με το ηλιακό σύστημα, το σχολείο συμμετείχε στον 1ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστήματος. Το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαΐου (ώρα 12-1) πήραν μέρος μέσω διαδικτύου οι μαθητές Ηλίας Θεοδωρακάκος, Τζοάννα Τούφα, Γιώργος Παναγιωτακάκος, Παναγιώτα Μανωλάκου και Άρης Κυπρής. Οι δύο πρώτοι διακρίθηκαν και θα λάβουν έπαινο, βιβλία, περιοδικά αστρονομικού περιεχομένου, ενώ θα συμπεριληφθούν και σε κλήρωση για ένα τηλεσκόπιο.

“Τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους μαθητές και ευχόμαστε να συνεχίσουν την πορεία τους με επιτυχίες. Η διάκριση αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί ένα ολιγοθέσιο επαρχιακό σχολείο βγαίνει από τα στενά του όρια και συμμετέχει επιτυχώς σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό” δήλωσαν σχετικά η διευθύντρια κ. Φλώρου και η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Ροβολή.

(με πληροφορίες από dafniolakonias.blogspot.gr)