Ξηροκάμπι: Σεμινάρια κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο

Apokries Xirokampi (39)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου διοργανώνει την 5η Συνάντηση – Σεμινάρια Kρουστών στο Ξηροκάμπι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Κάλεσμα στον Ταΰγετο”. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Αυγούστου με τη μουσική και εκπαιδευτική επιμέλεια του Βασίλη Βασιλάτου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο κρουστών μουσικών οργάνων που απευθύνεται σε όλους και έχει ως κεντρικό στόχο τη συμμετοχή και την ομαδικότητα. Μια εβδομάδα γεμάτη ρυθμό, ατμόσφαιρα και μουσική στις παρυφές του Ταΰγετου.

Το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής (κατά ομάδες) και εξοικείωση με το ύφος και τη ρυθμολογία πολιτισμών με παράδοση στα κρουστά, ενώ το απόγευμα θα γίνεται κοινή μελέτη-πρόβα όλων, με σκοπό την προετοιμασία μιας σύνθεσης για μεγάλο σύνολο κρουστών, η οποία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο «κρυμμένο» χωριό Κουμουστά, την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων. Θα ακολουθήσει γλέντι με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών. Μία ημέρα πριν, δηλαδή την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 20.15′, θα γίνει σεμινάριο-παρουσίαση του κρουστού μουσικού οργάνου cajon, που θα κορυφωθεί με μικρή συναυλία-επίδειξη με τη σύμπραξη λακώνων μουσικών.

Τα σεμινάρια θα γίνονται στο γυμνάσιο Ξηροκαμπίου κάθε πρωί 10.00′ – 13.30′ και κάθε απόγευμα 18.30′ – 21.00΄.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου 6976737990 και 6938030566.