Ξηροκάμπι: Σεμινάρια κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο

Apokries Xirokampi (39)

Apokries Xirokampi (39)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου διοργανώνει την 4η Συνάντηση – Σεμινάρια Kρουστών στο Ξηροκάμπι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Κάλεσμα στον Ταΰγετο”. Πρόκειται για ένα πενθήμερο γεμάτο κρουστά, με σκοπό τόσο τη μουσική συνεύρεση όσο και την προσωπική γνωριμία ανθρώπων που τους ενώνει το κοινό νήμα του ρυθμού, της μουσικής και των κρουστών. Η δράση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από 3 έως και 7 Αυγούστου, με τη μουσική και εκπαιδευτική επιμέλεια του Βασίλη Βασιλάτου. Θα συμμετάσχουν ομάδες κρουστών από την Αθήνα (ΕΜΠ – Εθνικό), τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη και το Ξηροκάμπι, αλλά και όσοι άλλοι το επιθυμούν. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς οικονομικό αντίτιμο.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο 6938030566. Δείτε εδώ την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

Όσον αφορά στα σεμινάρια, το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής (κατά ομάδες) και εξοικείωση με το ύφος και τη ρυθμολογία πολιτισμών με παράδοση στα κρουστά, ενώ το απόγευμα θα γίνεται κοινή μελέτη-πρόβα όλων, με σκοπό την προετοιμασία μιας σύνθεσης για μεγάλο σύνολο κρουστών που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Τα πρωινά, υπάρχει πρόβλεψη για τμήμα αρχαρίων, που καλύπτει όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή να αναθερμάνουν “ξεχασμένες” γνώσεις, έτσι ώστε να παίρνουν μέρος όλοι στην απογευματινή, κοινή πρόβα.

Τα σεμινάρια θα γίνονται στο γυμνάσιο και στο αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου. Αναλυτικότερα:

Αρχάριοι

Κάθε πρωί 11 πμ – 1 μμ στο γυμνάσιο

Κάθε απόγευμα 6.30΄ μμ – 9.00΄ μμ στο αμφιθέατρο

Προχωρημένοι

Κάθε μεσημέρι 12- 2.30΄ μμ στο γυμνάσιο

Κάθε απόγευμα 6.30΄ μμ – 9.00΄ μμ στο αμφιθέατρο.