Ξηροκάμπι: Σεμινάριο για τη δημιουργία παράστασης κουκλοθεάτρου σκιών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου διοργανώνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 12.00′ έως τις 15.00′ στο στέκι του σεμινάριο δημιουργίας κουκλοθεατρικής παράστασης σκιών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που ασχολούνται με παιδιά (γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ) και δείχνει βήμα-βήμα το πώς φτιάχνεται μια παράσταση θεάτρου σκιών με φιγούρες από χαρτόνι ή/και χρωματιστές ζελατίνες. Προτεινόμενο θέμα των παραστάσεων που θα δημιουργηθούν είναι η Φιλία.

Οι συμμετέχοντες θ’ αποφασίσουν αν θέλουν να δημιουργήσουν μια έγχρωμη ή ασπρόμαυρη παράσταση, θα φτιάξουν μια μικρή ιστορία και σύμφωνα μ΄ αυτή θα κατασκευαστούν οι ήρωες και τα σκηνικά της παράστασης. Στη συνέχεια θα πειραματιστούν με τις ιδιότητες του φωτός πάνω στις φιγούρες και τελικά θα παρουσιάσουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τη δημιουργία τους. Η κάθε ιστορία μπορεί να δουλευτεί ατομικά ή ομαδικά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα ήταν ωστόσο καλό να έχουν μαζί τους κάποια υλικά που θα χρειαστούν: χαρτόνι άσπρο ή μαύρο για τις φιγούρες και τα σκηνικά, κουτί παπουτσιών ή καπάκι από κουτί Α4, ριζόχαρτο σε μέγεθος που να καλύπτει το κουτί, ζελατίνες διαφόρων χρωμάτων, κόλλα στικ, συρραπτικό, 10 καλαμάκια, 10 ξυλάκια από σουβλάκια και φακό (αν είναι δυνατόν με μονή λάμπα LED).