Ξηροκάμπι: 3η Συνάντηση Κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο

krousta

krousta

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου διοργανώνει την 3η Συνάντηση Κρουστών καθώς και σχετικά σεμινάρια, καλώντας όλους σε ένα πενθήμερο που σκοπό έχει τόσο τη μουσική συνεύρεση όσο και την προσωπική γνωριμία ανθρώπων που τους ενώνει το κοινό νήμα του ρυθμού, της μουσικής και των κρουστών.

Η συνάντηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Κάλεσμα στον Ταΰγετο”, θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 8 Αυγούστου, σε μουσική και εκπαιδευτική επιμέλεια Βασίλη Βασιλάτου – “Percussion System”. Θα συμμετάσχουν ομάδες κρουστών από την Αθήνα (ΕΜΠ – Εθνικό), τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Μυτιλήνη και το Ξηροκάμπι, αλλά και όσοι άλλοι το επιθυμούν.

Όσον αφορά στα σεμινάρια, για το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής (κατά ομάδες) και εξοικείωση με το ύφος και τη ρυθμολογία πολιτισμών με παράδοση στα κρουστά, ενώ το απόγευμα θα γίνεται κοινή μελέτη-πρόβα όλων, με σκοπό την προετοιμασία μιας σύνθεσης για μεγάλο σύνολο κρουστών που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Τα πρωινά, υπάρχει πρόβλεψη για τμήμα αρχαρίων, που καλύπτει όσους θέλουν να ξεκινήσουν ή να αναθερμάνουν “ξεχασμένες” γνώσεις, έτσι ώστε να παίρνουν μέρος όλοι στην απογευματινή, κοινή πρόβα. Τα σεμινάρια θα γίνονται στο Γυμνάσιο και στο Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου.

Εξάλλου, τις ημέρες της συνάντησης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Κάλεσμα στον Ταΰγετο”, θα υπάρχουν παραστάσεις, συναυλίες, πεζοπορίες και γλέντια σε “κρυμμένα” χωριά στον Ταΰγετο και άλλα, οργανωμένα ή αναπάντεχα…

Λίγα λόγια για το Βασίλη Βασιλάτο – “Percussion System”

Το πρωτοποριακό “world” σύνολο κρουστών φιλτράρει τη μουσική των λαών και δίνει -μέσα από την τεχνική και το συντονισμό- το δικό του στίγμα, με το ιδιαίτερο ύφος του και τον προσωπικό του ήχο.

Ενδεικτικό πρόγραμμα σεμιναρίων

  • Πρωινά (γυμνάσιο Ξηροκαμπίου)

11 πμ – 1 μμ: Αρχάριοι

12 μ – 2.30΄ μμ: Προχωρημένοι

  • Απογεύματα (στο ανοιχτό αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου)

6μμ – 9μμ: Αρχάριοι και προχωρημένοι μαζί

Τιμές συμμετοχής

40 ευρώ για όλα τα σεμινάρια (5 ημέρες, πρωί – απόγευμα)

30 ευρώ για σεμινάρια όλες τις μέρες, πρωί ή απόγευμα

10 ευρώ για μία ημέρα

Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα 6938030566 και 6976737990.