ΟΓΑ: Οικογενειακά επιδόματα μετά τη δήλωση

oga

oga

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, η καταβολή στους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων για το β΄ τρίμηνο του 2014 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) μέχρι και την 30ή Ιουνίου.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7) θα γίνει πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσα από την ειδική εφαρμογή “Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21” που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Σημειώνεται ότι όποιος δεν προλάβει, θα πληρωθεί μεν, αλλά με τη δόση του γ΄ τριμήνου το φθινόπωρο. Επίσης, όσοι έλαβαν προκαταβολή αλλά τελικά βάσει εισοδήματος δεν δικαιούνται επίδομα θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής του α΄ τριμήνου μέσω των φορολογικών δηλώσεων.