Οδηγίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους υπαλλήλους για την αξιολόγηση

POE - OTA

POE - OTA

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει οδηγίες στους συλλόγους-μέλη της να εντείνουν τη δράση τους προκειμένου να αποτρέψουν την εφαρμογή του νόμου της “συγκριτικής αξιολόγησης”. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αγώνας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο Ν.4250/2014 για τη «συγκριτική αξιολόγηση», που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση αλλά και τη μισθολογική υποβάθμιση χιλιάδων συναδέλφων.

Την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει. Αντίθετα πρέπει όλοι μας να εντείνουμε τη δράση μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους-μέλη της:

1. Σε όσους δήμους δεν έχει ολοκληρωθεί η συλλογή υπογραφών να προχωρήσει άμεσα και να αποσταλούν ταχυδρομικά στην Ομοσπονδία.

2. Σε περίπτωση που σε κάποιους δήμους της χώρας έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών, να ενημερωθεί άμεσα η Ομοσπονδία και όπου κριθεί αναγκαίο να ζητηθεί η συνδρομή της, προκειμένου να υπάρξει άμεση, δυναμική και μαζική παρέμβαση.

3. Σε όσους δήμους έχει ληφθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου μη εφαρμογής της «συγκριτικής αξιολόγησης», αυτή να σταλεί το συντομότερο δυνατό στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα για τους δήμους όλης της χώρας που αντιδρούν στην εφαρμογή του Ν.4250/2014.

4. Μετά την ολοκλήρωση όλων των ανωτέρω θα προγραμματιστεί, σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και με άλλες ομοσπονδίες του δημοσίου, παράσταση διαμαρτυρίας, προκειμένου να παραδοθεί το σύνολο των υπογραφών που θα έχουν συγκεντρωθεί στον «αρχιτέκτονα των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων» υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα εντείνει την πίεσή της απέναντι στους αιρετούς, αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Την πιο κρίσιμη στιγμή είναι σίγουρο πως όσο μας βρίσκουν ενωμένους και αποφασισμένους απέναντί τους δεν μπορούν να μας λυγίσουν! Πισωγυρίσματα, δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να υπάρχουν. Πηγαίνουμε μόνο μπροστά. Τυχόν υποχώρηση και διάσπαση του ενιαίου μετώπου, θα τους δώσει το θάρρος και την ευκαιρία… για να μας λιώσουν!”.