Οικοδόμοι Σπάρτης: “Όχι άλλοι θάνατοι προσφύγων και μεταναστών!”

prosfyges

prosfyges

Ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων Σπάρτης:

Καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν τις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών μετατρέποντας το Αιγαίο σε θάλασσα – νεκροταφείο. Οι εγκληματίες που οδηγούν το συριακό λαό στην καταστροφή, την προσφυγιά και το θάνατο έχουν ονοματεπώνυμο: είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ. Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός, που όχι μόνο ψήφισε επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις. Με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων, η Ελλάδα γίνεται χώρα τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης εγκλωβισμένων προσφύγων.

Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά σε αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις. Να μην εξοικειωθούν με τα καθημερινά δελτία των νεκρών παιδιών και ενηλίκων στο Αιγαίο.

Να παλέψουν:

Ενάντια στα κέντρα διαλογής και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Για την κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Για τη γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Για τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διάφορων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

Για την κατάργηση της Φρόντεξ.

Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Να απομονώσουν το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, που διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα. Βάζει σε αντιπαράθεση τον ελληνικό λαό με τους μετανάστες – πρόσφυγες, σπέρνοντας το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Και δε λέει κουβέντα για τις αιτίες που τα γεννούν, δηλαδή το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους”.