“Οικολογικές νησίδες” στο Δήμο Ευρώτα

Dimos Eyrota

Dimos Eyrota

Ο δήμος Ευρώτα προχωρά στη δημιουργία «οικολογικών νησίδων», στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματός του για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πρόκειται για οριοθετημένους χώρους, αρκετά μεγάλους σε έκταση, όπου τοποθετούνται κάδοι για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες. Η χρήση τους επιτρέπει την επιτυχέστερη διαλογή των απορριμμάτων, τη μείωση του όγκου από τους συμβατούς κάδους και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους συγκομιδής των απορριμμάτων.

Σε πρώτη φάση οι «οικολογικές νησίδες» τοποθετούνται στα δύο μεγαλύτερα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, τη Σκάλα και το Βλαχιώτη, λόγω αυξημένων αναγκών. Όσον αφορά στη Σκάλα η νησίδα βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού γηπέδου, ενώ στο Βλαχιώτη είναι οριοθετημένη σε χώρο πλησίον του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου. Οι νησίδες περιλαμβάνουν τρεις μεγάλους κάδους (σκάφες), όπου ρίχνονται τα ογκώδη αντικείμενα, οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οι μεγάλες συσκευασίες ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, χαρτόνι, γυαλί κτλ) και τα κλαδέματα. Όλοι οι πολίτες καλούνται να μεταφέρουν τα απορρίμματα αυτά στα συγκεκριμένα σημεία.

Η λειτουργία των «οικολογικών νησίδων» αναμένεται να διευκολύνει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και να βελτιώσει την αισθητική εικόνα του δήμου.