Οι αγρότες της Ανατολικής Μάνης ενημερώνουν το απόγευμα τους πολίτες στο Γύθειο

Εκδήλωση μπροστά από το δημαρχείο Ανατολικής Μάνης, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις του και τις τελευταίες εξελίξεις, διοργανώνει σήμερα Τρίτη, στις 17.30′, ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης.

Μεταξύ άλλων ο σύλλος τονίζει πως “ο αγώνας των αγροτών για πιο δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τον κλάδο μας. Είμαστε η αιχμή του δόρατος όλων των κοινωνικών τάξεων απέναντι σε μία παράλογη και αντιαναπτυξιακή λογική. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων σας και την κατανόησή σας για τον μοναδικό τρόπο που απομένει σε μας, αυτόν των μπλόκων”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης, το Σάββατο 30/1 συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ανεξάρτητων μπλόκων απο όλη την Ελλάδα. Μετά από γόνιμο διάλογο, συμφωνήθηκε κοινή πλατφόρμα αιτημάτων. Για να έχει όσο μεγαλύτερη αποδοχή αυτή, αποφασίστηκε να συζητηθεί και με υπόλοιπα μπλόκα ανά την Ελλάδα, ώστε άμεσα να υπάρξει ενα συμπαγές πλαίσιο αιτημάτων μεταξύ των αγροτών. Αυτα τα αιτήματα θα αποσταλούν στον πρωθυπουργό και θα είναι η βάση οποιουδήποτε διαλόγου.

Όπως επίσης σημειώνουν, “εμείς, ως Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης, είμαστε από τους πρωτεργάτες των πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Από τον Οκτώβριο του 2015 συμμετείχαμε σ´όλες τις συναντήσεις που έγιναν με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς των αντίστοιχων υπουργείων. Είμαστε απο τους συνδιοργανωτές του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 18 του Νοέμβρη. Εκδίδουμε συνέχεια δελτία τύπου με τα οποία ενημερώνουμε τους αγρότες όχι μόνο για τις θέσεις μας αλλά και για ό,τι νέο προκύπτει. Οργανώσαμε ημερίδα στο Γύθειο, όπου προσκαλέσαμε τον βουλευτή κ. Στ. Αραχωβίτη και φοροτεχνικούς για να ξεκαθαρίσουν και να αναλύσουν τις επικείμενες προτάσεις τόσο για το φορολογικό όσο και για το ασφαλιστικό. Συμμετείχαμε στην εκδήλωση του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα στη Σκάλα, όπου ήσαν προσκεκλημένοι αγρότες και φορείς όλων των κλάδων της περιοχής. Δημιουργήσαμε το μπλόκο στη Λίμνη Αιγιών. Συμμετέχουμε στο συντονιστικό της Πελοποννήσου και συμμετέχουμε ενεργά στο μπλόκο της Κορίνθου. Οι λάκωνες είμαστε παντού. Με προσωπική δουλειά, με τεκμηριωμένες θέσεις, με ωριμότητα λόγου και πράξεων έχουμε καταξιωθεί πανελλήνια.

Έχουμε επίσης διδάξει την έννοια της ομόνοιας και αλληλεγγύης. Σε πανελλαδικό επίπεδο συνεργαζόμαστε με την Πρωτοβουλία Αγροτών, ένα άτυπο συντονιστικό όργανο των αγροτικών συλλόγων, γιατί οι αγροτικοί σύλλογοι και αύριο θα υπάρχουν, ενώ τα μπλόκα είναι κάτι παροδικό. Σε όλες μας τις προσπάθειες αρωγός μας ήταν και είναι ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα, όπως και εμείς ήμασταν αρωγοί στις δικές τους προσπάθειες”.

Κλείνοντας, οι αγρότες της Μάνης ενημερώνουν πως “το μόνο συνδικαλιστικό όργανο των αγροτών είναι οι αγροτικοί σύλλογοι, και μπορεί να υπάρχει μόνο ένας ανά δραστηριότητα ανά δήμο. Σας καλούμε να μας πλαισιώσετε και να μας υποστηρίξετε, ώστε να μπορεί η φωνή σας να είναι ακόμη δυνατότερη”.