Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου σε ολόκληρο το Δήμο Μονεμβασίας

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας με τη συνεργασία των δημοτικών φιλαρμονικών, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των κατά τόπους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, διοργανώνουν πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν όλους από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής στο Κάστρο Μονεμβασίας. Οι επισκέπτες θα βρεθούν στην ατμόσφαιρα μιας αλλοτινής εποχής της καστροπολιτείας, εκείνη του 15ου αιώνα. Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια και τις πλατείες θα συναντήσουν μουσικούς να παίζουν ζωντανά αναγεννησιακές μελωδίες, θα διασταυρωθούν με πρόσωπα του παρελθόντος και θα παρακολουθήσουν πώς ράβεται από την αρχή ένα βενετσιάνικο κοστούμι εποχής.

Για την τελευταία Κυριακή των αποκριών το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Κυριακή 26/2

Νεάπολη

11.30′

Αποκριάτικο καρναβάλι

13.15′

Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς στην πλατεία Νεάπολης

12.15′

Σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης

Ασωπός

16.00′

Αποκριάτικο καρναβάλι

Μονεμβάσια

16.00′

Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με συμμετοχή κλόουν και ταχυδακτυλουργών στην κεντρική πλατεία και σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου

Παπαδιάνικα

19.00′

Αποκριάτικο παιδικό πρόγραμμα με συμμετοχή κλόουν και ταχυδακτυλουργών στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου