Οι αποφάσεις της συνάντησης των Μανιατών στον Πειραιά για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Μάνης

Συγκέντρωση μανιατών στο δημαρχείο του Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τον νέο επίσκοπο στην ιερά μητρόπολη Μάνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παρευρεθέντες, αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

> Να ζητήσουν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει τη φωνή τους και να μην αγνοήσει την επιθυμία τους για εκλογή του αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου ως νέου μητροπολίτη.

> Να καταστήσουν σαφές προς όλους ότι είναι καθολική η απόφαση στήριξης της επιλογής αυτής και η προτροπή προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να μην την αγνοήσουν και να την αξιολογήσουν κατάλληλα.

> Να ζητήσουν από τον τοποτηρητή της ΙΜ Μάνης, σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, να μεταφέρει την κοινή τους θέληση σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και στον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

> Να συναντήσουν τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και να του μεταφέρουν με σεβασμό την κοινή τους επιθυμία.

> Να είναι όλοι παρόντες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, ημέρα της εκλογής του νέου επισκόπου της ΙΜ Μάνης, στην ΙΜ Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουν το αποτέλεσμα της εκλογής.