Οι αποφάσεις του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στην Μεσσήνη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, ενώ ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η γενική συνέλευση, ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην διευρυμένη επιτροπή της. Από την εισήγηση και τις ομιλίες των συνέδρων τονίστηκε “η ανάγκη για αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος από κυβέρνηση – ΕΕ – ΚΑΠ”. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία “ο αγώνας αυτός θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών απέναντι σε πολυεθνικές – μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, που θέλουν να βάλουν χέρι στην παραγωγή και στο ξεκλήρισμά μας”. Επίσης, σημειώθηκε η αναγκαιότητα για συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της περιοχής σε αγροτικούς συλλόγους, η ανάγκη συμπόρευσης με τα εργατικά σωματεία και η κοινή δράση με το ταξικό εργατικό κίνημα στο πλαίσιο της κοινωνικής συμμαχίας για την καλυτέρευση της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών.

Tέλος, η Ομοσπονδία κάλεσε τους αγροτικούς συλλόγους να οργανώσουν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, γενικές συνέλευσης στους συλλόγους τους και να γίνει συζήτηση με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιφέρειας.

Αποτελέσματα εκλογών ΟΑΣΠ

Ψήφισαν: 36 αντιπρόσωποι

Έγκυρα: 36

Για το διοικητικό συμβούλιο έλαβαν:

Αδάμης Δημήτρης 23 ψήφους

Ανδριανός Αναστάσιος 17 ψήφοι

Αποστολόπουλος Κώστας 25 ψήφοι

Βρουλίτης Βασίλης 21 ψήφοι

Ζέρβας Δημήτρης 14 ψήφοι

Θεοδωρακόπουλος Χρήστος 32 ψήφοι

Κατσικάρης Αναστάσιος 12 ψήφοι

Κολοβός Δημήτρης 25 ψήφοι

Κρόκος Μιχάλης 23 ψήφοι

Νικολόπουλος Σπύρος 24 ψήφοι

Ταμπάκης Παναγιώτης 17 ψήφοι

Φούτρος Ζαχαρίας 8 ψήφοι

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Διολίτσης Κώστας 30 ψήφοι

Ζαρής Στάθης 30 ψήφοι

Κουτράκος Γιάννης 31 ψήφοι

Για το ΔΣ εκλέγονται οι εννέα πρώτοι: Αδάμης Δημήτρης, Ανδριανός Αναστάσιος, Αποστολόπουλος Κώστας, Βρουλίτης Βασίλης, Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, Κολοβός Δημήτρης, Κρόκος Μιχάλης, Νικολόπουλος Σπύρος, Ταμπάκης Παναγιώτης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι Διολίτσης Κώστας, Ζαρής Στάθης, Κουτράκος Γιάννης.