Οι γιατροί του νοσοκομείου Μολάων απαντούν στις δηλώσεις Γρηγοράκου

giatros

“Πόλεμο” δηλώσεων πυροδότησε η ανάκληση μετάθεσης του χειρουργού Ν. Κρητικού. Μετά το σύλλογο εργαζομένων, σειρά έχει η γενική συνέλευση ιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Μολάων να απαντήσει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λ. Γρηγοράκο. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Σήμερα 16 Σεπτεμβρίου έγινε γενική συνέλευση των ιατρών της νοσηλευτικής μονάδας Μολάων και συζητήθηκε το θέμα σχετικά με την ανάκληση μετάθεσης του συναδέλφου χειρουργού κ. Κρητικού. Εξαιτίας αυτού και τα όσα ελέχθησαν από ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν το νόμο κοινοβουλευτικά, αναφέρουμε τα κάτωθι:

1) Όσον αφορά την ανάκληση της μετάθεσης του κ. Κρητικού που αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, είναι θέμα νομικού καθεστώτος και ως εκ τούτου κάθε άλλη άποψη περισσεύει.

2) Ελέχθη από τον βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγοράκο ότι μετά τη μετάθεση του κ. Κρητικού, η ΝΜ Μολάων υπολειτουργεί και ότι τα χειρουργεία δεν υφίστανται. Απαντάμε ότι τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά, γίνονται κανονικά όπως πριν, και σε τίποτα δεν επηρέασε η μετάθεση του συναδέλφου. Ουδείς αναντικατάστατος.

3) Ελέχθη από τον κ. Γρηγοράκο ότι στους δύο αναισθησιολόγους εδόθη η ευκαιρία να φύγουν από τη ΝΜ Μολάων. Λάθος, οι δύο αναισθησιολόγοι παραιτήθηκαν για προσωπικούς – οικογενειακούς λόγους και σήμερα είναι εκτός συστήματος ΕΣΥ.

4) Η μετακίνηση του καρδιολόγου έγινε επί υπουργίας του, ο ορθοπεδικός μετακινήθηκε από τη ΝΜ Ληξουρίου στη ΝΜ Σπάρτης, όπου ανήκει οργανικά. “Δεν μας λιβανίζει καμία διοίκηση”. Άλλη η δουλειά της διοίκησης και άλλη η δική μας. Είναι άδικο στο βωμό μιας ενδονοσοκομειακής δυσλειτουργίας μεταξύ ΝΜ Μολάων – Σπάρτης να συκοφαντείται άδικα ένα νοσοκομείο που τους δύσκολους καιρούς επιτελεί υψηλό έργο!”.