Οι εθελοντές του “Ετοιμοκλή” στήριξαν τον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Etoimoklis - Marathwnios (2)

Etoimoklis - Marathwnios (3)

Ο διασωστικός/ανθρωπιστικός σύλλογος «Ετοιμοκλής» της Σπάρτης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της γνωστής εθελοντικής ομάδας διάσωσης και επικοινωνιών RSF Hellas, μπήκε στο οργανωτικό πλαίσιο του 33ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, συμμετέχοντας στον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών αλλά και στο σχεδιασμό που υπηρετούσε την ασφάλεια των δρομέων.

Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία γιατί Etoimoklis - Marathwnios (2)με σύμμαχο τον καιρό η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να τρέξουν και μάλιστα να τερματίσουν. Τα μέλη του «Ετοιμοκλή» κατέλαβαν θέσεις κοντά στο χώρο του τερματισμού και σε ένα σημείο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα οι συμμετέχοντες έχουν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους. Έτσι ο σύλλογος κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά αφυδάτωσης, υποθερμίας, λιποθυμίες, αλλά και περιπτώσεις σοβαρότερων καρδιακών προβλημάτων. Τον πρώτο ρόλο φυσικά είχε το Rescue Team του «Ετοιμοκλή», τα μέλη του οποίου είναι πιστοποιημένοι πάροχοι πρώτων βοηθειών.

Άλλωστε, και η παραμικρή διοργάνωση αθλητικών γεγονότων ενέχει πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό και η βοήθεια των εξειδικευμένων εθελοντών και η αφανής τους προσπάθεια είναι καταλυτικής σημασίας για την επιτυχημένη διεξαγωγή του κάθε αγώνα.