“Οι εκλογές έρχονται, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται!”

pena

 pena

άρθρο του Ιωάννη Χρηστάκη,

εκπαιδευτικού και μέλους της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης

________________________________________________________________________________

Φίλοι και σύντροφοι,

Μετά και τις άθλιες μεθοδεύσεις από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές-εξπρές (πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής στις 20 Σεπτεμβρίου), οφείλουμε, όλες οι υγιείς συνιστώσες του κόμματός μας, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αριστερό, αντιμνημονιακό ρεύμα που θα εκφραστεί πολιτικά στηριζόμενο στη δυναμική του περήφανου ΟΧΙ και του 61% των ψηφοφόρων που δεν νομιμοποίησαν κανέναν για να τους εξανδραποδίσει με την υπογραφή ενός τρίτου απεχθέστατου μνημονίου.

Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λαπαβίτσας, Κωνσταντοπούλου θα ηγηθούν του νέου σχήματος, που θέλει μαζί του τον εμβληματικό Γλέζο και τον τίμιο Αλαβάνο.

Έρχονται εξελίξεις σύντομα, ίσως και εντός της ημέρας…

Υστερόγραφο: Θλίψη μου προκαλεί η προσπάθεια κάποιων συντρόφων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να γαντζωθούν στην εξουσία, να αρμέξουν τον κρατικό κορβανά από τις μεγαλόσχημες θεσούλες που κατέχουν.

Όμως, μεγαλύτερη θλίψη μου προκαλούν όλες αυτές οι γελοιότητες κάποιων -που αρθρογραφούν μάλιστα- και ισχυρίζονται πως εμείς οι αριστεροί έχουμε στόχο να ρίξουμε την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς!

Δεν ντρέπονται να αποκαλούν αυτό το κυβερνητικό εξάμβλωμα “κυβέρνηση αριστεράς”!

Αυτούς που αγκάλιασε ο Μπόμπολας, συμπάθησε ο Schäuble, αυτούς που ξεπούλησαν τα αεροδρόμια, στέρησαν τη σύνταξη στο 80% των εργαζομένων στο δημόσιο, αυτούς που στραγγαλίζουν τους αγρότες, αυτούς που συνεχίζουν να κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, αυτούς που δέρνουν και εξευτελίζουν τους μετανάστες, αυτούς που κυβερνάνε με τα πασοκικά και νεοδημοκρατικά ρετάλια δεν τους θέλουμε στο νέο, αριστερό, λαϊκό ΣΥΡΙΖΑ που γεννιέται από τις στάχτες της τσιπραϊκής χίμαιρας!