Οι επιδόσεις των παιδιών της Σπάρτης στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Με δεκαπέντε αθλητές των γυμνασίων της πόλης μας ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός του Οργανισμός συμμετείχαν για 24η φορά στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, που φέτος πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ από τις 29 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 1968 στη Σλοβενία και αποτελούν μια παγκόσμια αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Τελούν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου. Η Σπάρτη έγινε επίσημο μέλος το 1993 και από το 1994 συμμετέχει κάθε χρόνο με συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων. Το 1997 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τους 29ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες.

Φέτος η αποστολή της πόλης μας συμμετείχε με στίβο, μπάσκετ και βόλεϊ και είχε ενεργή συμμετοχή όλες τις ημέρες της διοργάνωσης. Στο στίβο ο Αλεξάντρ Μπεσσόννυ προκρίθηκε στον τελικό του μήκους με επίδοση 6,20μ και κατέλαβε στον τελικό την 5η θέση. Ακολούθησε η Ιωάννα Σουλτάνη, επίσης στο άλμα εις μήκος, με επίδοση 4,65μ και τη 17η θέση, ενώ η Ερικα Ολαρίου συμμετείχε στα 100μ, σημείωσε επίδοση 13,77 και κατετάγη 27η. Η ομάδα μπάσκετ κατέλαβε τη 13η θέση, ενώ εκείνη του βόλεϊ την 9η.

Ο δήμος Σπάρτης εκπροσωπήθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Μακρυσοπούλου, τους προπονητές των αθλημάτων και την αρχηγό της αποστολής Ευγενία Παπαδάκη.