Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μολάων απαντούν στον Λεωνίδα Γρηγοράκο

domatio nosokomeiou

Απαξιωτικά σχόλια και ανακρίβειες “χρεώνει” στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, ο οποίος κατόπιν συνεδρίασης αποφάσισε ομόφωνα να απαντήσει στον ανεξάρτητο βουλευτή για τα όσα είπε σε δύο πρόσφατες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Δείτε όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι:

“1. Οι δύο αναισθησιολόγοι παραιτήθηκαν τον Ιούνιο και δεν μετακινήθηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

2. Τακτικά χειρουργεία εξακολουθούν κανονικά με τον ένα μόνιμο αναισθησιολόγο (part-time) κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και όποτε άλλοτε υπάρχει περιστατικό. Κάθε Τετάρτη μεταβαίνει αναισθησιολόγος από τη νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης υποστηρικτικά.

Παραθέτουμε επίσημα στοιχεία από την αρχή του 2016 για να διαπιστώσετε ότι η εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων δεν διαταράχθηκε, δεν μειώθηκαν οι επεμβάσεις, με μείον ιατρούς, και μέρες είχαμε αύξηση αν το σκεφθείτε:

Iανουάριος: 34 άτομα
Φεβρουάριος:47 άτομα
Μάρτιος: 44 άτομα
Απρίλιος: 43 άτομα
Μάιος: 53 άτομα
(Από εδώ μείον τους δύο αναισθησιολόγους)
Ιούνιος: 42 άτομα
Ιούλιος: 45 άτομα
Αύγουστος: 46 άτομα

3. Ποιος ο λόγος λοιπόν να μεταβούν οι τρεις γενικοί χειρουργοί, ο ορθοπεδικός, ο γυναικολόγος για επεμβάσεις στη Σπάρτη που προέτρεψε ο κ. Γρηγοράκος;

4. Το νοσοκομείο από ιδρύσεώς του αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, όπως όλα. Ενώ χαρακτηρίζεται άγονο, δεν εξαιρείται στις προκηρύξεις, δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται το κριτήριο της εντοπιότητας. Έτσι, άτομα από μακριά καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις και με κάποιο τρόπο φεύγουν, είτε μόνιμα ή μετακινούνται, κάνοντας χρήση των νόμων. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι που σταθερά δουλεύουν για χρόνια χρειάζεται να δουλεύουν με οφειλόμενα ρεπό, άδειες και με παραπάνω βάρδιες!

Ποια διοικήτρια και ποιο διοικητικό συμβούλιο θα μιλήσει άσχημα για αυτούς τους εργαζόμενους, όταν σε περιόδους ελλείψεων και ανάγκης κάλυψης εφημεριών ευελπιστούν στο φιλότιμο;

5. To νεοσυσταθέν ΔΣ του “σωματείου” από 1 Ιουνίου 2016 ασχολείται με όλα τα προβλήματα της νοσηλευτικής μονάδας Μολάων, η δράση του είναι προσανατολισμένη στη στήριξη των συναδέλφων του, διεκδικεί προσλήψεις, την αναβάθμιση-ενίσχυση σε όλα τα τμήματα προς όφελος των πολιτών, εργαζομένων και θα δρα κατά περίπτωση με διαφορετική μορφή αγώνα!

Δημόσια καλούμε να μας επισκεφθεί ο πρώην αν. υπουργός Υγείας και από τη θέση του βουλευτή Λακωνίας να πληροφορηθεί σωστά για τα θέματα του νοσοκομείου μας, να παρέμβει στους αρμόδιους υπουργούς για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων μας, να στηρίξει την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας της νότιας Λακωνίας και να βρεθεί κοντά στους εργαζόμενους”.