Οι ευχαριστίες Βαλιώτη στο Ίδρυμα Νιάρχος για Νοσοκομείο, Μουσείο και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Στον πρόεδρο του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλο, απευθύνεται με επιστολή του ο δήμαρχος Σπάρτης. Μέσω αυτής ο κ. Βαλιώτης συγχαίρει το Ίδρυμα για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης “Διάλογοι: Vamvakou Revival Project”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου στη Βαμβακού. Μια εκδήλωση που προσέλκυσε πλήθος ενδιαφερομένων και εντάσσεται στο πλαίσιο του μεγαλόπνοου επενδυτικού πλάνου που εκπονείται από το ΙΣΝ, με άξονα την αναβίωση της Βαμβακούς, τόπο καταγωγής του Στ. Νιάρχου.

“Ιδιαίτερη ήταν η χαρά και συγκίνηση όλων”, συνεχίζει ο δήμαρχος, “όταν ανακοινώσατε τις επικείμενες δωρεές του Ιδρύματος προς τον τόπο μας. Πρόκειται για «γενναίες» δωρεές και παρεμβάσεις που αφορούν στους κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς της υγείας και του πολιτισμού.

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου, υπό την επίβλεψη του διακεκριμένου, διεθνούς εμβέλειας αρχιτέκτονα Renzo Piano. Ένα «όνειρο ζωής» για τους κατοίκους της Λακωνίας, που θα πάρει «σάρκα και οστά» με την υπογραφή του ΙΣΝ.

Την ανακατασκευή του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (το πρώτο επαρχιακό μουσείο που απέκτησε η Ελλάδα), το οποίο φιλοξενεί σπουδαία ευρήματα των σημαντικότερων ιστορικών περιόδων, από τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και του ευρύτερου νομού Λακωνίας. Ένα εμβληματικό μουσείο, που το επισκέπτονται χιλιάδες μελετητές και θαυμαστές της αρχαίας σπαρτιάτικης ιστορίας και κληρονομιάς και έχει αφεθεί στην τύχη του, ενόψει της ανέγερσης του νέου μουσείου.

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, έργο που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και θα αποτελέσει μια επιπρόσθετη συμβολή προς τον πολιτισμό”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλιώτη, “οι παραπάνω δωρεές αποδεικνύουν έμπρακτα για μια ακόμα φορά την κοινωφελή και ανθρωπιστική δράση των μελών του Ιδρύματος και θα δώσουν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στους κατοίκους της Σπάρτης, αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας, αφού θα συμβάλουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας και θα βελτιώσουν τις παροχές υγείας σε ντόπιους και επισκέπτες”. Εκφράζει λοιπόν ο δήμαρχος ευγνώμονες ευχαριστίες τόσο προσωπικά στον πρόεδρο του ΙΣΝ όσο και σε όλα τα μέλη, διότι βρίσκονται “διαχρονικά, γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς πλάι στον τόπο μας, αναπτύσσοντας με τους τοπικούς φορείς μια αγαστή συνεργασία προς το συλλογικό όφελος”.