Οι θέσεις του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα

ekloges

ekloges

Πολιτική συγκέντρωση προς ενημέρωση του λαού της περιοχής μας μπροστά στις πρόσφατες εξελίξεις διοργανώνει το ΚΚΕ την Τετάρτη 1/7 στις 20.00΄, στο ξενοδοχείο “Sparta Inn”.

Επίσης, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αλλάζουν οι ημερομηνίες για το 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και αντί για τις 4-5/7, που είχε αρχικά προγραμματιστεί, το διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 του μηνός, στο Ναύπλιο (στην Καραθώνα).

Εξάλλου η ΚΝΕ, αλλά και πλήθος κόσμου από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος στην Τρίπολη προς τιμήν των εκτελεσμένων από το εκεί Έκτακτο Στρατοδικείο, η οποία επίσης μεταφέρεται για τις 12 Ιουλίου (αντί της 5ης του μηνός).

Μακελειό οι προτάσεις Τρόικας – Κυβέρνησης”

Για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, το ΚΚΕ Λακωνίας δηλώνει τα εξής:

Γνωρίζετε όλοι τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιούλη, στο οποίο καλείται ο λαός να επιλέξει μεταξύ της πρότασης των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ και της πρότασης (ουσιαστικά) της κυβέρνησης. Και οι δύο προτάσεις, παρά τις μικρές διαφορές που έχουν, οδηγούν σε πραγματικό μακελειό το λαό μας.

Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής της κομισιόν, Γιούνκερ, η τελευταία «εκδοχή» της πρότασης που κατάθεσαν οι ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ στο τραπέζι των αντιλαϊκών παζαριών με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η εν λόγω «εκδοχή» είναι διαφορετική από το κείμενο που κατάθεσε στη βουλή ως πρόταση των «εταίρων» η συγκυβέρνηση και επί του οποίου υποτίθεται ότι διαμορφώνεται το κάλπικο του δημοψηφίσματος.

Σε κάθε περίπτωση, οι «δύο προτάσεις», κυβέρνησης και ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής, προσεγγίζουν σε σημείο πλήρους ταύτισης, επιβεβαιώνοντας ότι οι προτεινόμενες «λύσεις» και από τις δύο πλευρές για το λαό αποτελούν «επιλογές» ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κομισιόν, τάχα για «την ενημέρωση του ελληνικού λαού…»:

– Η τελευταία πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ πήρε υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών…

– Επισημαίνει τη «συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα»

– Σύμφωνα με την κομισιόν, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Γιούρογκρουπ της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία, το βράδυ της 26/6.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι «οι έλληνες θα ψηφίσουν για προτάσεις που πλέον δε θα ισχύουν».

Καλούμε το λαό να σηκώσει το ανάστημά του χωρίς φόβο και να εκφράσει την αντίθεσή του στην ΕΕ και στα μνημόνια διαρκείας που φέρνει.

Μία είναι η απάντηση: Όχι στις προτάσεις για συμφωνία τόσο των τριών θεσμών όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.

Αξιοποιούμε το δημοψήφισμα για να εκφραστεί χωρίς φόβο, συγχύσεις και ψεύτικα διλήμματα η θέληση του λαού ενάντια στα μνημόνια, στους εφαρμοστικούς νόμους, στα αντιλαϊκά μέτρα.

Σήμερα και πάλι, μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό μας να μη φοβάται, να μην κάνει δικά του συνθήματα τα συνθήματα των καπιταλιστών και των ανθρώπων τους, να κοιτάξει μπροστά με τόλμη, θαρραλέα.

Ολοφάνερο είναι ότι πρέπει να βγούμε από τη φυλακή των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με την εξουσία στα χέρια του λαού.

Απαιτείται η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μη αναγνώριση του χρέους, η μονομερής διαγραφή του, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η ανάπτυξη της οικονομίας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Και οι οπαδοί του ευρώ και εκείνοι της καπιταλιστικής δραχμής ούτε να ακούσουν θέλουν στο άκουσμα της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της αφαίρεσης της ιδιοκτησίας των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όλων εκείνων των εργαλείων που έχουν στην κοινωνία και στην οικονομία για να δυναστεύουν την τεράστια μάζα του λαού.

Τα φτηνά και ψεύτικα διλήμματα να μην ξεγελάσουν κανέναν. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Η ΕΕ δεν αλλάζει. Το μόνο αληθινό ΟΧΙ είναι το ΟΧΙ του ΚΚΕ. Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Η προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ «ναι στην ΕΕ, όχι στο μνημόνιο» αποδείχθηκε απάτη, γιατί η ΕΕ είναι το μνημόνιο των μνημονίων. Είναι ο δρόμος με βαριές θυσίες δίχως τέλος. Και ο δρόμος έξω από τα τείχη της ΕΕ και τις αλυσίδες του κεφαλαίου έχει δυσκολίες, ανηφόρες, μπόρες. Είναι όμως ο δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο, είναι θυσίες για να γίνει η ζωή μας καλύτερη, το μέλλον των παιδιών μας ευτυχισμένο. Δεν είναι θυσίες για να αυγαταίνουν οι λογαριασμοί λίγων στην Ελβετία, να ζουν τη λουσάτη ζωή τους.

Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ έχει το λαό συμμέτοχο και όχι στη γωνία, έχει το λαό οργανωμένο και όχι μόνο του, το λαό ενημερωμένο, χειραφετημένο, άφοβο, όχι βυθισμένο στην άγνοια και τη μοιρολατρία.

Χωρίς ώρα για χάσιμο, χωρίς μέρα καθυστέρηση, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος”.