Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Γυθείου

karnavali Gytheiou (front)

karnavali Gytheiou (afisa)

Ένα πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα υπόσχεται η πόλη του Γυθείου για το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, με ποικίλες δράσεις που αναμένεται να συναρπάσουν παιδιά… κάθε ηλικίας:

Περιοχές εκδηλώσεων

Ώρα

Εκδήλωση

Ηρώο – Πάνω δρόμος – Παραλία – Κεντρική Πλατεία

15.30′

Οι επισκέπτες του καρναβαλιού μπαίνουν σταδιακά στην οδό Λαρυσσίου από τις σκάλες του Αγίου Γεωργίου. Εκεί, όποιος επιθυμεί, αγοράζει μια αποκριάτικη συλλεκτική μάσκα του καρναβαλιού, η οποία δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην κλήρωση ενός αεροπορικού ταξιδιού για δύο άτομα.
Μπαίνοντας στον πάνω δρόμο, στην αρχαία οδό του Γυθείου, ο επισκέπτης μεταφέρεται αυτόματα σε μια πολιτεία όπου κυριαρχεί η φαντασία, το κέφι, η ξεγνοιασιά και η μαγεία του καρναβαλιού!

17.30′

Ακολουθεί το κυνήγι θησαυρού. ΄Οσοι από τους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές το επιθυμούν, μπορούν να αναζητήσουν στο τμήμα του πάνω δρόμου, από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το ξενοδοχείο “Ακταίον”, τα κρυμμένα σύμβολα του Διονύσου. Για να βρει κάποιος τα 7 κρυμμένα αντικείμενα, πρέπει πρώτα να λύσει τα 7 αινίγματα – παροιμίες, μέσα σε χρόνο 15 λεπτών. Κάθε κρυμμένο αντικείμενο ανταλλάσσεται από την επιτροπή καρναβαλιού με ένα δώρο, προσφορά των επαγγελματιών της πόλης.

Όσο διαρκεί η αναζήτηση των αντικειμένων, οι επισκέπτες απολαμβάνουν δυνατή χορευτική μουσική, κρασί και πλούσια κεράσματα.

18.00′

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με πορεία των καρναβαλιστών σ’ όλο το μήκος της παραλίας από το ηρώο μέχρι την πλατεία.

Εκεί θα γίνει παρουσίαση χορευτικών δρώμενων με παραδοσιακά τραγούδια της αποκριάς.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην κεντρική πλατεία με μια μοναδική αποκριάτικη παράσταση δρόμου με ακροβάτες, ξυλοπόδαρους, ένα διαφορετικό θέαμα για τους μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί κλήρωση του ταξιδιού της τυχερής μάσκας και ρίψη βεγγαλικών.

Εξάλλου, στη μία είσοδο του πάνω δρόμου θα στηθεί εργαστήριο ζωγραφικής προσώπου, όπου μικροί φίλοι μπορούν με τη βοήθεια εικαστικού να ζωγραφίσουν στα πρόσωπά τους αγαπημένα σχέδια και φιγούρες, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να κάνουν υπέροχα τατουάζ μικρής διάρκειας στο αντίστοιχο εργαστήριο.

Ακόμη, σε διάφορα σημεία στον επάνω δρόμο θα στηθούν δράσεις με καλλιτέχνες της τεχνικής του αγάλματος, της παντομίμας, των ισορροπιστών κ.ά., δίνοντας την ατμόσφαιρα των χρωμάτων και τη μεθυστική αίσθηση της αποκριάς, μεταφέροντας την τρέλα του καρναβαλιού. apokriatikes ekdiloseis Gytheiou 1

Επίσης, ένα εκπληκτικό θέαμα με μουσική, ακροβατικά και πολλά αστεία νούμερα για μικρούς και μεγάλους υπόσχεται το τσίρκο “Circo Kachivache”, μία ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ.

“Οι Αδελφοι λε μπόν”, ένα κωμικό νούμερο τσίρκο, υπόσχεται να συναρπάσει κάθε ηλικία. Τι κοινό μπορεί να έχει ένας καουμπόι, ο Ρόκι Μπαλμπόα, χορεύοντας swing κάτω από μια ομπρέλα; Τολμηροί, απρόβλεπτοι και άκρως εκκεντρικοί θα παρασύρουν το κοινό στο θαυμαστό κόσμο του τσίρκο. Θα παρουσιάσουν ένα θέαμα με ισορροπιστές, performers – ξυλοπόδαρους – ζογκλέρ – ακροβάτες και παντομίμα, που με την εκφραστική τους τέχνη και τα ακροβατικά τους κόλπα -με μονόροδα ποδήλατα- θυμίζουν κάτι από “Circus”. Η ομάδα θα δώσει μία άλλη διάσταση και θα δραματοποιήσει χαρακτήρες από θέματα που δένουν το τοπίο με τη δράση.