Οι Λάκωνες δεν ξεχνούν τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη

ekdilosi Kazantzidi (10)

ekdilosi Kazantzidi (10)

Το Σάββατο 20 Ιουνίου ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Το λαϊκό τραγούδι, η ζωή και το έργο του Στέλιου Καζαντζίδη». Ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος μουσικός παραγωγός του 2ου Προγράμματος της ΕΡΤ και ερευνητής του ρεμπέτικου και λαϊκού μας τραγουδιού κ. Γιώργος Τσάμπρας.

Τον εκλεκτό προσκεκλημένο παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, αναφερόμενος στην πολύχρονη, ποικίλη και πλούσια δράση του κ. Τσάμπρα για την προστασία και ανάδειξη του καλού ελληνικού τραγουδιού. Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη και στην εξελικτική πορεία του λαϊκού μας βάρδου στο χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη στάση ζωής και τις διαχρονικές αξίες που πίστεψε κι υπηρέτησε με συνέπεια στη ζωή του ο αξέχαστος τραγουδιστής.

ekdilosi Kazantzidi (6)

Στην αρχή, ενδιάμεσα και στο τέλος της διάλεξης του κ. Τσάμπρα, η λαϊκή ορχήστρα του συλλόγου με τους Γιώργο Κόκκορη (μπουζούκι), Κώστα Βεργυρή (μπουζούκι), Κώστα Κατσέτο (πλήκτρα), Μπάμπη Γούλα (κιθάρα), Νίκο Σταματάκο (κρουστά) και τους ερμηνευτές τους Σπύρο Κουτσοβασίλη και Φώτη Κωστάκη παρουσίασε μια επιλογή από τα καλύτερα τραγούδια του Καζαντζίδη, που ενθουσίασε το κοινό και το έκανε να σιγοτραγουδά.

ekdilosi Kazantzidi (8)

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε τον κ. Τσάμπρα για την ολοπρόθυμη και αφιλοκερδή συμμετοχή του, καθώς και την κ. Βάσω Καζαντζίδη για την τιμητική παρουσία της. Στα δύο εκλεκτά πρόσωπα προσφέρθηκαν, από την κ. Γεωργία Αρφάνη εκ μέρους του συλλόγου, αναμνηστικά δώρα.

ekdilosi Kazantzidi (1)ekdilosi Kazantzidi (2)ekdilosi Kazantzidi (3)ekdilosi Kazantzidi (4)ekdilosi Kazantzidi (7)ekdilosi Kazantzidi (9)