Οι Λάκωνες επαγγελματίες ενάντια στα φορολογικά μέτρα

forologika metra

forologika metra

Κοινό ψήφισμα για τα νέα φορολογικά μέτρα υπέγραψαν και επέδωσαν στον πρόεδρο της βουλής εκπροσώποι 32 επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων του νομού Λακωνίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη στις 29 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται, στην εν λόγω σύσκεψη “εκφράστηκε κατηγορηματικά η αντίθεση του συνόλου των μετεχόντων σε αυτή, ενάντια στα παράλογα, άδικα και εξοντωτικά μέτρα που επεβλήθησαν με τους νόμους 4174/2013, 4172/2013 και 4225/2013. Η πραγματική οικονομία βιώνει μια τραγική κατάσταση, ευρισκόμενη προ της κατάρρευσης. Τα επιβαλλόμενα από τους ανωτέρω νόμους πρόστιμα φαντάζουν προσχεδιασμένα και μεθοδευμένα με στόχο την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι δε αυτονόητο πως ουδεμία σχέση έχουν με τη θεμελιώδη αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί πυλώνα ουσιώδη σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

Στις όποιες αιτιάσεις περί “άνωθεν” επιβολής και αδυναμίας της Πολιτείας να αντιδράσει απαντούμε με το πρώτο και το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος των ελλήνων.

Οι υπογράφοντες αρνούμαστε αυτή την εφαρμοζόμενη πολιτική εξόντωσης και ζητούμε την άμεση ανάκληση των ανωτέρω διατάξεων. Ανάκληση και όχι εξωραϊσμό.

Σπάζοντας σήμερα την, από πολλούς παρεξηγημένη, σιωπή μας κράζουμε “ως εδώ”. Διατηρώντας ταυτόχρονα στο ακέραιο το δικαίωμα της “σιωπηλής πλειοψηφίας”, η οποία να είστε σίγουροι θα εκφραστεί όποτε και όπως πρέπει”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Επιμελητήριο Λακωνίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος Γυθείου, ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ένωση Ξυλουργών Λακωνίας, η Ένωση Κρεοπωλών Σπάρτης, η Συντεχνία Αρτοποιών, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων, η Ένωση Οπωροπωλών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων ΝΑ Λακωνίας, ο Σύνδεσμος Υδραυλικών και Θερμικών Εγκαταστάσεων, η Ένωση Φανοποιών και Βαφέων Αυτοκινήτων, το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί “Η Απέλλα”, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί “Ο Ευρώτας”, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μολάων, η Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων “Ο Ταΰγετος”, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης, το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ ΠΕ Λακωνίας, η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Καστορίου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λακωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μολάων, ο Σύλλογος Μηχανικών Επιδαύρου Λιμηράς, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, το 11ο Περιφερειακό Τμήμα ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Σπάρτης και Σκάλας.