Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Σπάρτης και Τρίπολης σε κοινή εξόρμηση στον Πάρνωνα

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης προγραμματίζει μαζί με τον αντίστοιχο της Τρίπολης εξόρμηση στον Πάρνωνα. Θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από το χωριό Άνω Βέρβαινα της Βόρειας Κυνουρίας (1.160μ υψόμετρο) στους λόφους και τις κορυφές πάνω και πίσω από το χωριό (μέγ. υψόμετρο 1.460μ) σε κυκλική διαδρομή.

Η πορεία θα είναι διάρκειας τεσσάρων περίπου ωρών και χαρακτηρίζεται εύκολη (βαθμός δυσκολίας Α). Χρειάζεται πάντως καλή φυσική κατάσταση, κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο, μπατόν), καθώς και επαρκής ποσότητα νερού. Πηγή υπάρχει στην αφετηρία και στο τέρμα της πορείας.

Το ενδιαφέρον έγκειται στη θέα από τις κορυφές γύρω από το χωριό προς τις απέναντι οροσειρές και άλλα χωριά τις περιοχής. Θα δοθεί επίσης προαιρετικά χρόνος για περίπατο στο χωριό και γνωριμία με την ιστορία του μετά την πορεία.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 ακριβώς το πρωί της Κυριακής από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης προς το χωριό με ΙΧ. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες πορείας σε ασκεπές πεδίο, επιστροφή στο χωριό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη συντονίστρια της εξόρμησης κ. Ντίνα Τυροβολά (6977285633) μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 31/8.