Οι πρόσφυγες και η Σπάρτη Νο 2: “Πολύ μελό…”

“Ρατσισμός είναι να μισείς… κάτι που τυχαία δεν είσαι”

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Έγραψα πρόσφατα στην έγκριτη ιστοσελίδα laconialive ένα άρθρο για τους πρόσφυγες που “φιλοξενήθηκαν” στη Σπάρτη, επικεντρώνοντας στο ανθρώπινο δράμα τους, στις αιτίες που τους ξερίζωσαν από τον τόπο τους αλλά και στην ανακούφιση της Σπάρτης, που εισέπραξα ως αντίδραση, για την απαλλαγή της από το βάρος και το “μίασμα”.

Η αλήθεια είναι πως είχα έναν εσωτερικό προβληματισμό μήπως αδίκησα την τοπική κοινωνία και κατέληξα σε λάθος συμπέρασμα, έως ότου είδα στο Laconia live – Home Facebook ότι κάτω από την ανάρτηση είχε επικολληθεί το χαρακτηριστικό εικονίδιο με το σαρκαστικό – ξεκαρδιστικό γέλιο κι ένα σχόλιο που έγραφε: “Πολύ μελό…” το οποίο, μάλιστα, είχε πάρει και like!!!

Οπότε, δεν μένει παρά να “ευχαριστήσω” αυτούς που έκαναν τις αναρτήσεις (ενδεχομένως και άλλους που θα ακολουθήσουν), γιατί επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις μου.

Όμως, είναι πραγματικά ΚΡΙΜΑ, είναι ΛΥΠΗΡΟ, να γελάς σαρκαστικά μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και να λες “μελό” το δάκρυ ξεριζωμένων ανθρώπων (και μάλιστα μικρών παιδιών) που η ζωή τους έχει γίνει συντρίμμια χωρίς να φταίνε σε τίποτε.

Ο αγώνας για την συντριβή και την εξάλειψη του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ από τον κόσμο και την κοινωνία μας συνεχίζεται.

“Κανείς δεν γεννιέται, μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του. Οι άνθρωποι, αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος, μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο”.