Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες: Δείτε τις επιδόσεις μας

Diethneis Paidikoi Agones

Diethneis Paidikoi Agones

Στο Αλκμάαρ της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες, στους οποίους πήραν μέρος μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα μαθητές των γυμνασίων της πόλης μας, με αποστολή είκοσι τριών ατόμων (προπονητών – αθλητών/μαθητών – αρχηγό αποστολής – εκπροσώπους της πόλης).

Οι αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 1968 στη Σλοβενία και αποτελούν μια παγκόσμια αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών από όλο τον κόσμο. Τελούν μάλιστα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου, λαμβάνοντας τη μορφή παιδικής ολυμπιάδας.

Η Σπάρτη έγινε επίσημο μέλος το 1993 και από το επόμενο έτος συμμετέχει κάθε χρόνο στους αγώνες με μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων. Το 1997 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τους 29ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες.

Φέτος στους αγώνες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1500 αθλητές από 80 πόλεις του κόσμου. Από την Ελλάδα το “παρών” έδωσαν η Αθήνα, η Πάτρα και η Σπάρτη. Οι επιδόσεις των παιδιών της αποστολής του δήμου μας είναι οι ακόλουθες:

Στίβος

– 100μ: Μπουρούνη Ελένη με χρόνο 13.88 (46η στις 80 συμμετοχές) και Ντομπρεάνου Κλαούντιο με χρόνο 12.68 (29ος στις 50 συμμετοχές).

– 800μ: Διονυσοπούλου Ιωάννα με χρόνο 2.35.80 (20ή στις 40 συμμετοχές).

Μήκος

Κυριακουλάκου Ευγενία με 4.29μ (36η στις 50 συμμετοχές).

Σφαίρα

Σεμέλη Πεϊμανίδη με 9.85μ (10η στις 24 συμμετοχές).

Volley

Η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 14 ομάδες.

Beach Volley

Η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 10 ομάδες.

Tennis

Τα παιδιά μας αγωνίστηκαν αξιοπρεπώς αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό. Κέρδισαν τον πρώτο αγώνα και αποκλείστηκαν στην επόμενη φάση.

Η αποστολή της πόλης μας ξεχώρισε στους διεθνείς παιδικούς αγώνες και έγινε πρωτοσέλιδο στον εκεί τύπο, λόγω της εμφάνισής της και συγκεκριμένα λόγω των αρχαιοελληνικών στολών που φορούσαν τρία από τα κορίτσια, προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σάββας Βελισσάρης ευχαρίστησε τα παιδιά που συμμετείχαν και τους ευχήθηκε συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.