Οι τελευταίες μέρες της Σόφι Σολ από την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου

Sophie Scholl - The Final Days afisa

Sophie Scholl - The Final Days afisa

Τη γερμανική ταινία του του Μαρκ Ρόθεμουντ “Οι τελευταίες μέρες της Σόφι Σολ” πρόκειται να προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Δεκεμβρίου στις 21.00′ στο δημοτικό σχολείου Χωσαρίου (13ο χλμ Γυθείου – Αρεόπολης).

Υπόθεση: Στο Μόναχο του 1943, τα αδέρφια Χανς και Σοφί Σολ αποτελούν την ψυχή της αντιστασιακής οργάνωσης “Λευκό Ρόδο”, που πολεμά κατά του ναζιστικού καθεστώτος. Η 21χρονη Σοφί Σολ και ο αδερφός της συλλαμβάνονται και η Γκεστάπο ανακρίνει τη νεαρή φοιτήτρια ασταμάτητα για τέσσερις μέρες. Οι ανακρίσεις θα είναι πολύ σκληρές, ενώ μετά από δίκη η Σοφί, ο Χανς και ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης θα καταδικαστούν σε θάνατο.

Sophie Scholl - The final Days

Ο σκηνοθέτης Μαρκ Ρόδεμουντ καταγράφει καθαρά και με λιτότητα την ιστορία, παρουσιάζοντας μέσα από φλας-μπακ πολλά απ’ αυτά που αφηγείται η Σόφι -με τη Γιούλια Γιέντς να την ερμηνεύει με δύναμη-, αφήνοντας ταυτόχρονα να διαφανεί μια αχτίδα ελπίδας για μια περίοδο χάριτος πριν από την εκτέλεσή της, ώστε να προλάβει την άφιξη των αμερικανών που θα την έσωζαν. Μια ταινία δοσμένη με ανθρωπιά, συγκίνηση και ομορφιά.

Trailer