“Οι τρεις υποσχέσεις” του Εμίρ Κουστουρίτσα απόψε στο θερινό σινεμά του Δήμου Σπάρτης

Zavet - Emir Kusturica

Η κωμική ταινία “Οι τρεις υποσχέσεις” του Εμίρ Κουστουρίτσα, με τους Ίρο Μιλουβάνοβιτς, Μαρία Πετρόνιεβιτς, Αλεξάντερ Μπέρμπεκ και Μίκι Μιλοΐνοβιτς, προβάλλεται απόψε στις 9.15′ το βράδυ στον προαύλιο χώρο του 2ου δημοτικού Σπάρτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Κουστουρίτσα ζωντανεύει την υπέροχη γιουγκοσλαβική ύπαιθρο και εξυμνεί τις ανθρώπινες σχέσεις με μια τρυφερή ιστορία που συγκινεί και ξαφνιάζει.

Υπόθεση: Ο Τσανέ ζει με τον παππού του και την αγελάδα τους τη Σβέτκα σ’ έναν απομονωμένο λόφο. Εκτός από το γείτονά τους το δάσκαλο, είναι οι μόνοι κάτοικοι του χωριού. Μια μέρα ο παππούς του Τσανέ τού λέει ότι πεθαίνει. Τον βάζει να του υποσχεθεί ότι θα διασχίσει τους τρεις λόφους για να φτάσει στην κοντινότερη πόλη και να πουλήσει τη Σβέτκα στην αγορά. Με τα χρήματα θα πρέπει ν’ αγοράσει μια εικόνα, με τα υπόλοιπα ό,τι θέλει και τέλος θα πρέπει να γυρίσει στο σπίτι έχοντας βρει νύφη. Στην πόλη, ο Τσανέ καταφέρνει να εκπληρώσει το πρώτο μέρος των υποσχέσεών του, όμως το δύσκολο είναι να γυρίσει σπίτι με γυναίκα! Τότε γνωρίζει τη Ζάσνα, που έχει αργήσει για το σχολείο όπως πάντα…