Ο δήμος Μονεμβασίας έχει ετοιμάσει και φέτος ένα ξεχωριστό πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Με μεράκι και πολλή δουλειά στήθηκε στους Μολάους για άλλη μια χρονιά το χριστουγεννιάτικο χωριό. Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου μαζί με την τοπική κοινότητα, τους πολιτιστικούς, εμπορικούς και αθλητικούς φορείς, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μολάων και οι εθελοντές που αγόγγυστα πρόσφεραν τη βοήθειά τους ανοίγουν τις πόρτες του χωριού για όλους, επισκέπτες και δημότες. Καλούν λοιπόν όλα τα παιδιά να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Άη Βασίλη, να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, να γευτούν ωραία παραδοσιακά γλυκίσματα στο σπίτι των ζαχαρωτών, να ζωγραφίσουν με νεραϊδοχρώματα τα προσωπάκια τους και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο Σπίτι της Αγάπης! Το χωριό στήθηκε στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Γεννήσεως του Χριστού, τον οποίο ευγενικά παραχώρησε η τοπική εκκλησία.

Πέρα όμως από τις δράσεις που θα γίνονται στην Παραμυθοχώρα της Αγάπης, όπως ονομάστηκε το χριστουγεννιάτικο χωριό, εκδηλώσεις θα γίνουν και σε όλες τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΜΟΛΑΟΙ

Σάββατο 22/12

Ώρες 17.30′ – 19.00′: Εγκαίνια χριστουγεννιάτικου χωριού.

Στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια σάς περιμένουν δημιουργικές δράσεις. Στο σπίτι του Άη Βασίλη, γνωρίζουμε τον Άη Βασίλη και φωτογραφιζόμαστε μαζί του. Στο σπίτι των ζαχαρωτών δοκιμάζουμε πολύχρωμες λιχουδιές, στο σπίτι των ξωτικών ετοιμάζουμε γιορτινά στολίδια, κάνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και face painting. Στο ταχυδρομείο στέλνουμε τις επιθυμίες και τις ευχές μας στον Άη Βασίλη, στο Σπίτι της Αγάπης στέλνουμε την αγάπη μας στα παιδιά που την έχουν ανάγκη προσφέροντας τρόφιμα παιχνίδια, ρούχα και βιβλία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η φιλαρμονική Μολάων.


Κυριακή 23/12

Ώρα 19.00′: Η θεατρική ομάδα “Ιάσθε Θεάτρω”, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο και τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων, παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Το πνεύμα των Χριστουγέννων”. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα θεάτρου γυμνασίου Μολάων Χρήστου Καρυτσιώτη


Τετάρτη 26/12

Ώρες 17.30′ – 19.00′: Δραστηριότητες στην παραμυθοχώρα της αγάπης από το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρα 20.00′: Θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας “Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι” (Μπέρναρντ Σω). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα θεάτρου γυμνασίου Μολάων Χρήστου Καρυτσιώτη


Πέμπτη 27/12

Ώρες 17.30′ – 19.00′: Δραστηριότητες στην παραμυθοχώρα της αγάπης από το αθλητικό σωματείο ΑΠΟΕΛ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Παρασκευή 28/12

Ώρες 17.30′ – 19.00′: Δραστηριότητες στην παραμυθοχώρα της αγάπης από το αθλητικό σωματείο Μολαϊκός. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Σάββατο 29/12

Ώρες 11.00′ – 13.00′: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα υπάρχει παντού στον χώρο από τη μουσική που θα ακούγεται. Μια γιορτινή φιγούρα μασκώτ θα περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο και θα αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους, θα χορεύει και θα φωτογραφίζεται μαζί τους. Ατελείωτο παιχνίδι θα χαρούν οι μικροί φίλοι στα δύο “φουσκωτά’’ παιχνίδια που θα στηθούν στοv χώρο. Μεγάλη τσουλήθρα στο “Δάσος του Μόγλη” με την επίβλεψη δύο επιτηρητών. Χοροπηδητό και μικρή τσουλήθρα στο “Τρενάκι’’ με την επίβλεψη ενός επιτηρητή. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Μολάων.


Κυριακή 30/12

Ώρες 11.00′ – 13.00′: Παιδικό πρόγραμμα στην παραμυθοχώρα της αγάπης. Το χαρούμενο ξωτικό θα σκορπίσει κέφι και χαρά διασκεδάζοντας τους μικρούς φίλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων.

Ώρα 20.00′: O Σπύρος Πολυκανδριώτης και η οκταμελής ορχήστρα του, η οποία αποτελείται από παραδοσιακά όργανα, θα παρουσιάσουν τρία καθοριστικά ιστορικά σημεία του παραδοσιακού, ρεμπέτικου και σμυρνέικου τραγουδιού σε μία μοναδική συναυλία.

Κλειστό γυμναστήριο


Δευτέρα 31/12

Ώρες 11.00′ – 13.00′: Δραστηριότητες στην παραμυθοχώρα της αγάπης από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Μολάων.


Παρασκευή 4/1

Ώρα 18.00′: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το ΚΑΠΗ Μολάων. Θα προσφερθεί τσάι, καφές και γλυκίσματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ενοριακό πνευματικό κέντρο Μολάων

ΝΕΑΠΟΛΗ

Σάββατο 22/12

Ώρα 19.00′: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη φιλαρμονική Βοιών. Η αρχιμουσικός και τα παιδιά της φιλαρμονικής σάς καλούν σε μία μαγική εκδήλωση με τίτλο “Στην πόλη των αγγέλων”. Η είσοδος είναι ελεύθερη,

Αίθουσα εκδηλώσεων ΔΕ Βοιών (παλιό δημοτικό σχολείο)


Πέμπτη 27/12

Ώρα 18.30′: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα υπάρχει παντού στον χώρο από τη μουσική που θα ακούγεται. Μια γιορτινή φιγούρα μασκώτ θα περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο και θα αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους, θα χορεύει και θα φωτογραφίζεται μαζί τους. Ατελείωτο παιχνίδι θα χαρούν οι μικροί φίλοι στα δύο “φουσκωτά” παιχνίδια που θα στηθούν στοv χώρο. Μεγάλη τσουλήθρα στο “Δάσος του Μόγλη’’ με την επίβλεψη δύο επιτηρητών, χοροπηδητό και μικρή τσουλήθρα στο “Τρενάκι” με την επίβλεψη ενός επιτηρητή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα εκδηλώσεων ΔΕ Βοιών (παλιό δημοτικό σχολείο)

ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ

Σάββατο 29/12

Ώρες 17.00′ – 19.00′: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα υπάρχει παντού στον χώρο από τη μουσική που θα ακούγεται. Μια γιορτινή φιγούρα μασκώτ θα περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο και θα αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους, θα χορεύει και θα φωτογραφίζεται μαζί τους. Ατελείωτο παιχνίδι θα χαρούν οι μικροί φίλοι στα δύο “φουσκωτά” παιχνίδια που θα στηθούν στοv χώρο. Μεγάλη τσουλήθρα στο “Δάσος του Μόγλη’’ με την επίβλεψη δύο επιτηρητών, χοροπηδητό και μικρή τσουλήθρα στο “Τρενάκι” με την επίβλεψη ενός επιτηρητή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πλατεία Παπαδιανίκων. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου.


Σάββατο 5/1

Ώρα 19.00′: Η θεατρική ομάδα “Ιάσθε Θεάτρω”, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο και τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων, παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Το πνεύμα των Χριστουγέννων”. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα εκδηλώσεων πρώην δημαρχείου Παπαδιανίκων

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Τετάρτη 19/12

Ώρα 17.30′: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία της Μονεμβασίας με τη συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας ενορίας Μονεμβασίας, της χορωδίας Μονεμβασίας και μελών της ευρωπαϊκής χορωδίας και της φιλαρμονικής Μονεμβασίας.


Παρασκευή 28/12

Ώρες 11.30′ – 13.30′: Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα υπάρχει παντού στον χώρο από τη μουσική που θα ακούγεται. Μια γιορτινή φιγούρα μασκώτ θα περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο και θα αγκαλιάζει μικρούς και μεγάλους, θα χορεύει και θα φωτογραφίζεται μαζί τους. Ατελείωτο παιχνίδι θα χαρούν οι μικροί φίλοι στα δύο “φουσκωτά” παιχνίδια που θα στηθούν στοv χώρο. Μεγάλη τσουλήθρα στο “Δάσος του Μόγλη’’ με την επίβλεψη δύο επιτηρητών, χοροπηδητό και μικρή τσουλήθρα στο “Τρενάκι” με την επίβλεψη ενός επιτηρητή. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πλατεία Μονεμβασίας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γυμνάσιο Μονεμβασίας.


Τρίτη 1/1

Ώρες 10.30′ – 14.00′: Πρωτοχρονιάτικο κέρασμα στην πλατεία με το κανόνι. Εκεί θα σας περιμένουν γλυκά κεράσματα από τον Σύλλογο Επαγγελματιών του Κάστρου.

Κάστρο Μονεμβασίας


Τετάρτη 2/1

Ώρα 19.00′: Η θεατρική ομάδα “Ιάσθε Θεάτρω”, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο και τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων, παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Το πνεύμα των Χριστουγέννων”. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αίθουσα εκδηλώσεων – Γυμνάσιο Μονεμβασίας

ΡΕΙΧΙΑ

Πέμπτη 27/12

Ώρα 18.30′: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη φιλαρμονική ΔΕ Μονεμβασίας και Ασωπού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.